Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: ismét botlott a Boca és a River – videóval

A Libertadores-kupából való kiesések után az argentin bajnokság (Liga Profesional) hétvégi fordulójában sem tudott javítani a Boca Juniors és a River Plate sem…

(Photo by Roberto Tuero/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Zsinórban a harmadik mérkőzését is elvesztette a bajnokságban az idei első kiírást Boca Juniors gárdája, miután szombaton 2-1-re kapitulált a San Lorenzo ellenében. Noha a hazai gárda aktívabban kezdte a találkozót, az első félóra végéhez közeledve a vendégek jutottak előnyhöz, miután Villa Cano kapu elé ívelt szabadrúgását az előre húzódó Marcos Rojo csúsztatta védhetetlenül a hálóba. A Ciclón tovább rohamozott és erőfeszítéseiket siker koronázta, ugyanis az első félidő hajrájában a 18 éves Agustin Giay egy kipattanót értékesített a tizenegyespont magasságából. Még a szünet előtt meg is fordíthatták volna a mérkőzést, azonban Fernández Mercau mintaszerű akció végén szerzett gólját érvénytelenítették egy akció közben elkövetett szabálytalanság miatt. A szünet után már semmi sem menthette meg a Bocát a góltól, Cerutti középre adását Adam Bareiro fejjel juttatta a kapuba. Húsz perccel később a paraguayi duplázhatott volna, de csúnyán mellé helyezett egy büntetőt. Ettől függetlenül a San Lorenzo közelebb járt a harmadik gólhoz, mint a Boca az egyenlítéshez, az eredmény azonban nem változott, megérdemelten győztek a hazaiak.

San Lorenzo – Boca Juniors 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Giay (38.), Bareiro (54.), ill. Rojo (28.)

 

Hozzájuk hasonlóan a River Plate csapata alatt is tovább mélyült a gödör, miután hazai környezetben szenvedtek meglepő, 2-0-s vereséget a Godoy Cruz ellen. A vendégek az első félidő derekánál két perc alatt két találattal sokkolták a hazaiakat: előbb egy kiugrás végén Miguel Ojeda volt eredményes, majd az ő előkészítéséből Gonzalo Abrego vette be védhetetlenül Armani kapuját. Az első játékrész hajrájában a Godoy Cruz védője, Gianluca Ferrari egy sárga és egy piros lappal a kiállítás sorsára jutott. A “milliomosok” azonban létszámfölényben sem tudtak mit kezdeni velük, a markáns mezőnyfölény ellenére a lehetőségek rendre kimaradtak, Rodríguez kapus mindvégig hibátlanul őrizte meg ketrecét a hazai próbálkozásoktól. Marcelo Gallardo csapata újabb meglepő vereséget szenvedett.

A Boca és a River továbbra is csak a 28 csapatos tabella középmezőnyében, a 14-15. pozícióban tanyázik.

River Plate – Godoy Cruz 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Ojeda (22.), Abrego (24.)
Kiállítva: Aliendro (90.), ill. G. Ferrari (41.)

 

A Liga Profesional 2022-es kiírását változatlanul a veretlen Newell’s Old Boys vezeti egy-egy ponttal megelőzve a hétvégén először kapituláló Gimnasia La Plata és a zsinórban harmadik sikerét arató Huracán együttesét. A nagyobb csapatok közül a Racing Club tagja egyedül az élmezőnynek, miután vasárnap Gabriel Hauche korai góljával 1-0-s győzelmet aratott az ősi rivális Independiente elleni avellanedai derbin.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!