Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: egy öngóllal győzte le a Corinthians a Flamengót – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 16. fordulójának vasárnapi rangadóján a Corinthians a felzárkózóban lévő Flamengót látta vendégül…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A bajnokság idei kiírásában jobban álló Corinthians egy öngóllal, 1-0 arányban felülmúlta a Flamengo csapatát a brazil bajnokság vasárnapi rangadóján. A riói vendégek jóval aktívabban kezdték a mérkőzést, és több lehetőségük is volt Barbosáéknak a vezetés megszerzésére, azonban lövéseik rendre célt tévesztettek, vagy pedig a veterán Cassio kapus mutatott be bravúros védést kísérleteikkel szemben. Az első félidő hajrájában már a Sao Pauló-i gárda is adott életjelet magáról és Roger Guedes közel járt a vezetés megszerzéséhez. A fordulás után alig öt perc telt el és Gustavo Mosquito jobb oldali beadása a menteni igyekvő Rodineiről a saját kapujába pattant, így a Corinthians jutott előnyhöz. A hátrányba kerülést követően a Flamengo hiába nyomott, Cassio továbbra is valamennyi lövésüket hatástalanította, miközben a hazaiak több kontrából is újabb gólt szerezhettek volna. A végig rendkívül lüktető iramú, izgalmas mérkőzés a hazaiak 1-0-s sikerével ért véget. A két csapat a Libertadores-kupa negyeddöntőjében augusztusban újra összecsaphat egymással egy oda-visszavágós párharc keretein belül.

Corinthians – Flamengo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Rodinei (52. – öngól), ill.

 

Az éllovas Palmeiras pontvesztésének köszönhetően a második helyen a Corinthians egyetlen pontra megközelítette, mögöttük újabb egy ponttal lemaradva helyezkedik el a címvédő Atlético Mineiro a harmadik pozícióban. Sorozatbeli negyedik sikere után a legendáját búcsúztató Fluminense tartózkodik a negyedik helyen azonos pontszámmal az Athletico Paranaensével. A rendkívül szoros csatában őket követi az Internacional, a Sao Paulo és a Santos, míg a vereséget szenvedő Flamengo a kilencedik helyen áll, megelőzve az élvonalba idén visszatérő Botafogo együttesét. A mezőny második felében a Red Bull Brangantino szilárdan őrzi helyét, viszont a tavalyi meglepetéscsapat Fortaleza továbbra is ligautolsó.

A bajnokság aktuális állása