Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a perui szövetségi kapitány sorsáról – HIVATALOS

Az elmúlt időszak találgatásai után a perui labdarúgó-szövetség hivatalosan is megerősítette a nemzeti válogatott szövetségi kapitányának távozását…

(Photo by Daniel Apuy/Getty Images)

A világbajnokságról interkontinentális pótselejtezőn lemaradó Peru válogatottjának élén nem folytatja a munkát Ricardo Gareca, akivel nem sikerült megállapodniuk szerződése meghosszabbításáról.

“A Perui Labdarúgó Szövetség rendkívül hálás Ricardo Gareca professzornak és a teljes csapatának azért, hogy több mint hét évig dolgoztak a felnőtt csapatunkkal, amely figyelemre méltó professzionalizmussal és hihetetlen odaadással bebizonyítta, hogyan lehet sporteredményeket elérni, támaszkodva erősségeire és képességeire. Őszinte köszönettel tartozunk Garecának és stábjának a perui válogatott élén elvégzett munkájukért, a legjobb szakmai és személyes sikereket kívánva búcsúzunk el tőlük” – olvasható a helyi szövetség közleményében.

A perui sajtó szerint a helyi szövetség a globális gazdasági válságra hivatkozva a felére akarta csökkenteni Gareca éves bérét az új megállapodásban, mellyel a 64 éves szakember nem értett egyet, így elváltak egymástól útjaik.

Gareca a hétéves ciklusa alatt 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta Perut a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.