Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MU hivatalosan is bemutatta legújabb igazolását

Bár a Manchester United már másfél hete leigazolta legújbb védőjét, hivatalos formában csak most mutatták be őt a nagyközönségnek…

(Photo by Manchester United/Manchester United via Getty Images)

A Manchester United együttese hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy 2027-ig érvényes szerződést íratott alá az Ajax Amszterdam csapatától érkező Lisandro Martínezzel.

“Megtiszteltetés csatlakozni ehhez a nagyszerű futballklubhoz. Végig keményen dolgoztam, hogy eljussak egy ilyen lehetőséghez és most, hogy itt vagyok, csak tovább fogok küzdeni. Hatalmas szerencsém volt, hogy sikeres csapatok tagja lehettem a pályafutásom során, és ezt szeretném a Manchester Unitednél is folytatni. Sok és kemény munka vár ránk, de szilárdan hiszek abban, hogy ezzel a menedzserrel, valamint az új csapattársaimmal közösen képesek leszünk bármire. Szeretném megköszönni az Ajaxnak és a szurkolóiknak azt a rengeteg támogatást, amit kaptam. Hihetetlenül jól éreztem magam ott, de úgy érzem, itt a pillanat, hogy kipróbáljam magam egy másik környezetben” – jegyezte meg bemutatása alkalmával.

A 24 éves argentin középhátvéd 2019-ben mintegy 7 millió euróért cserébe szerződött a holland egyesülethez. Hazájában ezt megelőzően a Newell’s Old Boys és a Defensa y Justicia gárdáit szolgálta. Menet közben pedig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. 2019-ben a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ahová azóta egyre többször behívót kap, tagja volt a  tavaly nyári Copa América-győztes csapatnak is. Eddig hét alkalommal lépett pályára Lionel Scaloni nemzeti együttesében.

Martínez az első európai szezonjában 41 tétmeccsen lépett pályára az Ajax színeiben, annak ellenére, hogy a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt végig sem játszották. Az előző, második idényében 42 mérkőzésen kapott lehetőséget, hátvéd létére pedig az egy évvel korábbi két gólja után háromszor is eredményes tudott lenni, míg legutóbbi idényben 37 tétmérkőzésen egy találat fűződött a nevéhez, sallangmentes játéka révén a csapat legjobbjának választották meg.

A hírek szerint a United 55 millió font körüli összeget fizetett az Arsenal által is csábított labdarúgóért.