Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megmenekült a kizárástól az egykori hatszoros francia bajnokcsapat – HIVATALOS

A francia bajnokságból (Ligue 1) kieső patinás csapatot első-, és másodfokon is kizárták a másodosztály következő idénybeli mezőnyéből, azonban végül mégis megmenekültek…

A múlt hónapban a francia labdarúgó-szövetség a haramdosztályba száműzte anyagi helyzete miatt a Girondins Bordeaux csapatát, azonban végül többszöri fellebbezés után az olimpiai bizottság helyt adott a csapat indulási kérelmének, mivel a a hitelezőivel kiegyező klub pénzügyi mentőcsomagot készített.

A Bordeaux 1992 óta folyamatosan a francia első osztályban szerepelt. A csapat története során hatszor nyerte meg a francia bajnokságot, legutóbb a 2008-2009-es szezon végeztével zártak az élen, míg a Francia Kupát három alkalommal hódították el, utoljára 2013-ban emelhették magasba a trófeát. Időről időre gyakran megmérették magukat a különböző nemzetközi sorozatokban, legjobb eredményük az 1996-os UEFA-kupa-döntős szereplés volt, melyet a Bayern München ellen vesztettek el.

A Girondins soraiban olyan klasszisok nevelkedtek, mint Christophe Dugarry vagy Bixente Lizarazu, de például Zinédine Zidane is a csapat kötelékében szerzett magának világhírnevet fiatalon.