Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: továbbjutottak Szalai Ádámék és a DAC is!

Nagyon izgalmasra sikeredtek ma este a második fordulós visszavágók, az Európai Konferencia második szezonjában. Több, magyar érdekeltségű találkozót is rendeztek kontinens szerte.

Európa konferencialiga selejtező – 2. forduló, visszavágók

Bár a magyar sajtó egyes rétegei igyekeztek kedvező színben hivatkozni a Puskás mai esélyeiről, a múltkori sima, háromgólos zakó árnyékában teljesen esélytelenek voltak a felcsútiak. RÉSZLETEK ITT!

Puskás Akadémia (portugál) – Guimaraes (portugál) 0-0 (0-0)
Továbbjutott a Guimaraes kettős győzelemmel.

Már a feröeri odavágón kétgólos előnyre tett szert a határon túli magyarok egyik legjelentősebb sportegyesülete, vagyis a DAC. A dunaszerdahelyi együttes természetesen ma is kitett magáért, így egy újabb körrel közelebb kerültek az áhított, őszi csoportkörös szerepléshez.

FC DAC (szlovák) – Vikingur (feröeri) 2-0 (2-0)
Továbbjutott a DAC kettős győzelemmel.

A Basel emberhátrányban is képes volt győzni a svájci odavágón. A bázeliek második gólját múlt héten Szalai Ádám szerezte, aki továbbra is elnyűhetetlennek tűnik. Az észak-ír Crusaders ma kihúzta hazai pályán egy döntetlenre, ám a Basel továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben.

Crusaders (észak-ír) – FC Basel (svájci) 1-1 (0-1)
Továbbjutott a Basel 2-1-es összesítéssel.

Kazahsztánból győztesen rétek haza az eszékiek, ám még nem dőlhettek hátra a mai találkozó előtt. Az esélyek a horvát klub mellett szóltak. Kleinheisler László továbbra is alapemberként a kezdőcsapat tagja volt ma este.
Azonban a mindig nagyon fogadkozó Osijek ismét földbe áll, és a szinte nevesincs Kizilzsar idegenben tudott nyerni, és kiharcolni a továbbjutást.

NK Osijek (horvát) – Kizilzsar (kazah) 0-2 (0-0)
Továbbjutott a Kizilzsar 3-2-es összesítéssel.

Ha nem is tündököl régi, bajnoki címet is érő fényében az AZ, a holland együttes legalább újra az európai porondon bizonyíthat. Igaz, a hazai első meccsen csupán 1-0-ra sikerült nyerniük.
A visszavágó már sokkalta simábbra sikerült, és 4-0-s győzelemmel húzták be a boszniai találkozót.

Tuzla City (boszniai) – AZ Alkmaar (holland) 0-4 (0-1)
Továbbjutott az AZ kettős győzelemmel.

Meglepetésre komoly, kétgólos előnyt harcolt ki az izlandi kiscsapat a montenegrói ellenféllel szemben. A visszavágó után pedig szintén előbbiek örülhettek, lévén még a podgoricai vereség is belefért számukra a következő körhöz.

Buducnost (montenegrói) – Breidablik (izlandi) 2-1 (1-0)
Továbbjutott a Breidablik 3-2-es összesítéssel.

További eredmények:

Tre Fiori (san marinoi) – B36 Torshavn (feröeri) 0-0 (0-0)
Továbbjutott a B36 1-0-s összesítéssel.

Zrinjski (boszniai) – Tirana (albán) 3-2 (2-0)
Továbbjutott a Zrinjski kettős győzelemmel.