Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suárez új csapata máris címet nyert – videóval

Néhány órán belül kétszer is hatalmas boldogság érte az uruguayi Nacional csapatát, hiszen előbb leigazolták Luis Suárezt, majd az aktuális bajnoki kiírást nyerték meg…

(Photo by Sandro Pereyra/Agencia Gamba/Getty Images)

Az uruguayi Nacional csapata éppen az aktuális bajnoki döntő napján jelentette be saját nevelésű játékosa, Luis Suárez visszatérését. Pár órával később a Torneo Intermedio 2022-es kiírásának egymeccses döntőjében 1-0-ra diadalmaskodott az idei első sorozatot megnyerő Liverpool Montevideo felett.

A finálé Yonatan Rodríguez első félidő hajrájában szerzett góljával dőlt el, miután a 29 éves középpályás egy elegáns lekészítést követően kiválóan helyezett lövéssel volt eredményes. Az újonnan igazolt Suárez ezen a meccsen még nem lépett pályára, de a helyi szurkolók már nagyon várják, hogy mielőbb szerepet vállalhasson régi-új együttesében.

A patinás Nacional története 163. trófeáját nyerte, az országos bajnoki címek számában 48 darabbal második az 51 diadalt számláló nagy rivális Penarol mögött – a mostani siker ebbe nem számít bele.

Primera Division, Torneo Intermedio 2022, döntő:
Liverpool Montevideo – Nacional 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Y. Rodriguez (38.)

 

Az Intermedio egy rövid sorozat az évi két bajnoki kiírás, az Apertura és a Clausura között Uruguayban. Ebben a sorozatban a 16 élvonalbeli csapat két nyolcas csoportban versenyez, mindenki csak egyetlen meccset játszik a csoportellenfeleivel, majd a hét forduló utáni végeredmény alapján a két csoport győztese játssza le a bajnoki döntőt. A kiírást 2017-ben rendezték meg először, tavaly elmaradt, a Nacional pedig igazi specialistának tekinthető, hiszen már negyedik alkalommal nyerte meg – a Liverpool 2019-ben diadalmaskodott.