Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eddig a Barcelona költötte a legtöbbet igazolásokra a nyáron

A top európai ligákban szeptember 1-jéig tart a nyári átigazolási időszak, így nagyjából félidőnél járunk. Megnéztük, hogy eddig mennyit költöttek új igazolásokra a csapatok.

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A pénzügyi nehézségekkel küzdő Barcelona költötte eddig a legtöbbet új igazolásokra az idei nyári átigazolási időszakban. A katalán gárda eddig öt új játékost igazolt, ebből háromért fizettek átigazolási összeget, ketten pedig ingyen érkeztek. Robert Lewandowski (45 millió euró), Raphinha (58 millió euró) és Jules Kounde (50 millió euró) leigazolása azonban összesen 153 millió euróba került a Barcának, ezzel pedig az első helyen áll Európában az elkötött összegek tekintetében.

Mindez kicsit nehezen hihető, miután a katalán együttes komoly adósságokkal és pénzügyi nehézségekkel küzd, bár a tv-s jogaik 25 százalékának eladásából közel 500 millió euróhoz jutottak hozzá júniusban, ami rövid távon kisegíti a klubot. Mindez azonban még nem jelent megoldást az összes problémára, mivel több mint 1 milliárd eurós adóssággal rendelkeznek, ráadásul a fent említett futballistákat még nem tudták regisztrálni a La Ligában, ehhez még játékosokat kellene eladniuk.

A lista második helyén a Bayern München áll. A bajor csapat két játékosra, Matthijs de Ligtre (67 millió euró) és Sadio Manéra (32 millió euró) költött sokat. A top 3-ban ott van még az Arsenal, amit főleg Gabriel Jesus (52 millió euró), Fabio Vieira (35,5 millió euró) és Olekszandr Zincsenko (35 millió euró) leigazolásával hoztak össze.

Klubok, akik a legtöbbet költötték eddig a nyári átigazolási időszakban:

  1. Barcelona – 153 millió euró
  2. Bayern München – 137,5 millió euró
  3. Arsenal – 132 millió euró
  4. Manchester City – 108,7 millió euró
  5. Leeds United – 108,6 millió euró
  6. Tottenham – 101,9 millió euró
  7. Chelsea – 94,2 millió euró
  8. Paris Saint-Germain – 91,5 millió euró
  9. West Ham – 90,9 millió euró
  10. Juventus – 89,5 millió euró