Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Community Shield: Núnez lett a nyerőember, a Pool megverte a ManCityt! – videóval

Vereséggel indította a 2022–2023-as futballszezont a Premier League címvédője, a Manchester City: Pep Guardiola csapata az Angol Szuperkupában szenvedett 3–1-es vereséget a Liverpool ellen.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az Alisson Becker nélkül felálló liverpooliak az Égszínkékeknél jobban kezdték a mérkőzést, aminek viszonylag hamar meg is lett az eredménye: Trent Alexander-Arnold a 21. percben szerzett gyönyörű gólt, igaz, a labda megpattant Nathan Aké fején, ami Ederson Moraes kapus szempontjából zavaró tényező lehetett. Az első játékrészben szép lassan megváltozott a játék képe, ugyanakkor Erling Haaland ziccert rontott, míg a Vörösök hálóőre, Adrián állta a sarat. A szünetre maradt a egygólos különbség.

A fordulást követően Guardiola legénysége még inkább magára talált, ennek megfelelően össze is jött az egyenlítés, méghozzá a csereként beálló Julian Álvarez. Ezt követően a túloldalon is remekül sült el egy debütálás: Darwin Núnez előbb tizenegyest harcolt ki – amit Mohamed Salah értékesített –, majd a véghajrában az uruguayi csatár maga is eredményes volt fejjel. A manchesteriek részéről már nem érkezett válasz, így a Pool 16 év után újra hazaviheti a Community Shieldet.

Anglia, Community Shield, döntő
Liverpool FC – Manchester City FC 3–1 (1-0)
Helyszín: King Power Stadium; Játékvezető: Craig Pawson
Gólszerzők: Alexander-Arnold (21.), Salah (83. – büntető), Núnez (90+4.), ill. Álvarez (70.)
Sárga lap: Núnez (90+6.), ill. Dias (83.)

Liverpool: Adrián – Alexander-Arnold (Milner 74.), Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson (Elliott 73.), Fabinho, Thiago (Keita 85.) – Salah (Jones 90+6.), Firmino (Núnez 59.), Díaz (Carvalho 90.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Aké, Cancelo – De Bruyne (Gündogan 73.), Rodri, Bernardo – Mahrez (Álvarez 58.), Haaland, Grealish (Foden 58.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

A találkozó videós összefoglalója: