Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a River Plate rutinos csatára – HIVATALOS

Egy év után elhagyta az argentin rekordbajnok River Plate csapatát a tapasztalt támadó és Brazíliába szerződött…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A korábbi várakozásoknak megfelelően a River Plate rutinos támadója, Braian Romero átigazolt a brazil Internacional együtteséhez, mellyel két és fél évre szóló megállapodást kötött.

A 31 esztendős támadó tavaly júliusban az Independientétől került a “milliomosokhoz”, azonban előtte másfél idényt a Defensa y Justicia gárdájánál töltött kölcsönben, mellyel nagyszerű sikereket ért el. Romero kulcsfigurája volt a 2021-ben a Copa Sudamericanát és a Recopát egyaránt megnyerő együttesnek, miközben teljes tartózkodása alatt 23 mérkőzésen 16 gólt lőtt a csapat színeiben. Azt megelőzően az Acassuso és az Argentinos Juniors együttesében is szerepet vállalt.

Az elmúlt egy év alatt minden sorozatot figyelembe véve 52 mérkőzésen 15 gólt szerzett a River színeiben, a 2021-es Liga Profesional-bajnoki címből 21 pályára lépés alatt tíz találattal vette ki a részét, míg az aktuálisan futó sorozatban kétszer volt eredményes.

Eddig is akadtak már argentin légiósok a Campeonato Brasileiróban, de az elmúlt időszakban újfent megszaporodott a számuk. Mindez leginkább azzal magyarázható, hogy a brazil klubok általánosságban már lényegesen jobb anyagi helyzettel rendelkeznek az argentin csapatoknál. Így aztán a Liga Profesional együtteseit a mindig is tehetősebb európai csapatokon kívül már nem csak az MLS és a mexikói klubok fenyegetik, hanem a brazilok is végképp föléjük emelkedtek és könnyedén csábíthatják el a legjobbjaikat.

A teljesség igénye nélkül a közelmúltban Giuliano Galoppo a Banfieldtől a Sao Paulóhoz, Fausto Vera az Argentinostól a Corinthianshoz, Miguel Merentiel a Defensától és José López a Lanústól egyaránt a Palmeirashoz, Cristian Pavón szerződése lejártával a Bocától az Atlético Mineiróhoz, Kevin Lomónaco a Lanústól a Red Bull Bragantinóhoz, Emanuel Brítez pedig az Unióntól a Fortalezához igazolt.