Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb chilei követte Vidalt a Flamengóhoz – HIVATALOS

Arturo Vidal leigazolása után nemrégiben újabb rutinos chilei középpályás szerződtetését erősítette meg a brazil Flamengo gárdája…

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Fiorentina csapatát elhagyó chilei középpályás, Erick Pulgar leszerződött a Flamengo együtteséhez, mellyel 2025 év végéig szóló megállapodást kötött.

A 28 esztendős chilei védekező középpályás 2019 óta 82 meccsen lépett pályára a “violák” színeiben, melyek alatt nyolc találatot jegyzett. Pulgar a legutóbbi szezonban sérülései és formahanyatlása miatt kevesebb lehetőséghez jutott, mindössze hat bajnokin vették számításba, majd a tavaszt már a török Galatasaraynál töltötte kölcsönben, ahol 11 mérkőzésen foglalkoztatták.

Pályafutása korábbi szakaszában a Bologna színeiben szerepelt 2015 és 2019 között. Azt megelőzően hazájában játszott az Antofagasta és az Universidad Católica csapatában.

Pulgar 2015 óta 40 alkalommal lépett pályára a chilei nemzeti csapatban, és tagja volt a 2016-os centenáriumi Copa Américát megnyerő együttesnek.

Sajtóértesülések szerint a labdarúgó 2.5 millió euró ellenében váltott a klubot, a megállapodás értelmében pedig a rióiak a jövőbeni eladási árának 20 százalékát is utalni fogják majd az olaszoknak.