Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: botlott a Monterrey, Gignac-ék egyedül az élen – videóval

Az aktuális, hatodik forduló megkezdése előtt a Monterrey és a Tigres UANL gárdája azonos pontszámmal állt a mexikói bajnokság (Liga MX) Apertura táblázatának élen hármas holtversenyben a Toluca csapatával együtt…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A Tigres UANL 2-1-es győzelmet aratott egy három kiállítással tarkított mérkőzésen a sereghajtó Queretaro csapatával szemben. A házigazda kezdetektől megmutatkozó jelentős mezőnyfölénye az első húsz perc végéhez közeledve érett góllá, amikor Fulgencio bal oldali bejátszását Nicolás López váltotta gólra a kapu előteréből. Kisvártatva kiegyenlítettek a vendégek, miután Lichnovsky szabálytalanságát követően a rutinos Ariel Nahuelpan magabiztosan helyezett a hálóba egy büntetőt. Gignac-ék a továbbiakban is fölényben játszottak, óriási helyzeteket hagytak ki még az első félidőben, de nem sikerült újból előnyt szerezniük. A szünet után is a hazaiak próbálkoztak többet, de kisebb lehetőségeik rendre kimaradtak. Aztán a második játékrész felénél egy végletekig kijátszott, zseniális támadás végén López átadásából az ecuadori Jordy Caicedo sodorta a gólvonalon túlra a játékszert közvetlen közelről. Pár perccel később a gólszerzőt egy durva talpalás miatt kiállították, tíz emberre fogyatkozott a Tigres. A vendégek komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de minden lehetőségük kimaradt. Az utolsó tíz percen belül kettős emberhátrányba kerültek a hazaiak, a játékvezető ugyanis Vigót is leküldte. Ennek ellenére az egyenlítés nem sikerült, a Queretaróból a végén ugyancsak kiszórtak egy játékost. Győzelmével a Tigres a bajnokság élére állt.

Tigres UANL – Queretaro 2-1 (1-1)
Gólszerzők: N. López (19.), J. Caicedo (65.), ill. Nahuelpan (25. – büntetőből)
Kiállítva: J. Caicedo (71.), Vigo (84.), ill. D. Cabrera (90+3.)

 

A hétvégi forduló vasárnapi rangadóján a Pumas UNAM és a Monterrey csörtéje 1-1-es döntetlennel zárult. A mérkőzés óriási küzdelemben indult, a csapatok inkább egymással voltak elfoglalva helyzetből keveset láthattunk. Az első negyedóra végén a hazaiak játékosa egy felszabadítás alkalmával jól láthatóan, egyértelműen kézzel ütött bele a labdába, azonban a játékvezető nagyvonalúan szemet hunyt az eset felett. Ahogy haladt előre a mérkőzés, a vendégek egyre inkább átvenni az irányítást, Funes Mori előtt több komoly helyzet is adódott. Ennek ellenére az első játékrész hajrájában a Pumas szerzett vezetést, miután Jeronimo Rodriguez tökéletes átlövéssel vette be Cardenas ketrecét. Még az első félidő ráadásában kiegyenlített a Rayados, ugyanis egy kapu elé tekert szabadrúgás az egyik hátvédről, Nicolás Freiréről a saját kapujában kötött ki. Az öngól után 1-1-es állással mentek le a szünetre a csapatok. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Monterrey többször is bevihette volna a második gólt, de nem történt változás. A Pumas hat fordulón belül ötödször ikszelt, a vendégek pedig kétpontos lépéshátrányba kerültek a második helyen a Tigres mögött.

Pumas UNAM – Monterrey 1-1 (1-1)
Gólszerzők: J. Rodríguez (44.), ill. Freire (45+3. – öngól)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore