Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: a River otthon, a Boca idegenben égett le – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) idei második kiírásának, a Liga Profesional harmadánál gyengélkedő két óriásklub közül a River Plate hazai, a Boca Juniors idegenben mérkőzésen lépett pályára vasárnap…

 

A tavalyi második kiírást megnyerő River Plate csapata jókora meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Sarmiento Junin ellen. A “milliomosok” meglehetősen enerváltan kezdték a mérkőzést, kevés helyzetük adódott, ellenben a vendégek az első félóra végeztével egy ellentámadás végén sokkolták őket, miután Guido Mainero egy kiugrás végén gurított a hosszú sarokba. A Sarmiento a továbbiakban is veszélyes kontrákat vezetett, majd közvetlenül a szünet előtt egy szöglet után a gólszerző Mainero bejátszásából az előre húzódó uruguayi hátvéd, Federico Andueza fejelt védhetetlen gólt. A második félidő elején Mainero újabb gólt lőhetett volna, a tizenhatos előteréből megeresztett bombája azonban a kapufát találta el. A River lassan ébredezett, és ugyan a második félidőben már valamivel jobban mozgott, képtelen volt érdemben felzárkózni. Marcelo Gallardo csapatának erejéből végül egy szépítő találatra futotta a második etap derekánál, melyet Quintero beadásából Emanuel Mammana szerzett csúsztatva. A hajrában bár a hazaiak becsülettel próbálkoztak az egyenlítésért, nem jártak sikerrel. A River két győzelem után vereséget szenvedett és maradt a 12. pozícióban.

River Plate – Sarmiento Junin 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Mammana (67.), ill. Mainero (31.), Andueza (45.)

 

Nem járt jobban az ugyancsak vasárnap pályára lépő Boca Juniors sem, amely a kiesés elől menekülő Patronato otthonában 3-0-s pofonba szaladt bele. A hazaiak az első pillanattól kezdve sokkal lelkesebben játszottak, több ígéretes támadás végén gólszerzési lehetőségük is adódott. Végül az első félidő derekánál törték meg a jeget, amikor egy hosszan előrevágott indítás után Sosa lekészítéséből a kapu torkából Axel Rodríguez szerezte meg a vezetést érő találatot a kapus lábai közt a hálóba helyzeve. Negyedórával később újabb találattal sokkolták a Bocát, miután Lozano jobb oldali beadása után a kapu előtt érkező Alexander Sosa az ötösről fejjel volt eredményes. A második félidőben már többet próbálkozott a Boca, a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, miközben a hazaiak rendre veszélyes ellentámadásokat vezettek. Tíz perccel a vége előtt Patronato megadta a kegyelemdöfést, ugyanis Jonas Acevedo megpattanó szabadrúgása védhetetlennek bizonyult Rossi számára. 3-0-s győzelme ellenére a paranáiak az elmúlt három év átlagpontjai alapján továbbra is kiesőnek számítanak, míg a Boca a Riverrel azonos pontszámmal csak a középmezőnyben szerénykedik.

Patronato – Boca Juniors 3-0 (2-0)
Gólszerzők: A. Rodríguez (23.), A. Sosa (40.), Acevedo (80.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!