Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végre vevőt talált középpályására az Arsenal – sajtóhír

Továbbra sem tisztázódott az Arsenal csapatához külcsönből visszatértő középpályás jövője az “ágyúsoknál”…

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint az Arsenal megállapodott a Galatasaray vezetőségével Lucas Torreira értékesítésére, azonban a játékos transzferbe való beleegyezését még várják.

A 26 éves uruguayi középpályás annak idején hazájában a Montevideo Wanderers csapatában nevelkedett, majd nagyon fiatalon Európában került, Olaszországban a Pescara és a Sampdoria együtteseiben szerepelt két-két szezon erejéig. Három évvel ezelőtt kötött ki az “Ágyúsoknál” mintegy 28.7 millió euró ellenében. Bemutatkozó idényében még 50 tétmeccsen szerepelt a londoni együttes színeiben, míg a 2019-2020-as kiírásban 39 pályára lépés jutott neki, aztán viszont teljesen kikerült a pikszisből.

Torreirát az ezt követő szezonra kölcsön adták az Atlético Madridnak, ahol 26 tétmeccsen szerepelt, jobbára csak csereként számoltak vele, és a spanyol bajnok nem is akarta őt tovább megtartani. Az elmúlt idényre a Fiorentinához került, ahol 31 bajnokin ötször volt eredményes, és rendszerint a csapat legjobbjai közé tartozott, a klub azonban anyagi okokból nem véglegesítette őt, melyet követően Torreira is csalódottságának adott hangot.

A hírek szerint a legutóbbi megállapodásokkal ellentétben a törökök hajlandóak lennének végleg megvásárolni őt.