Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért korábbi edzője a botladozó argentin csapat élére – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) egészen gyengén muzsikáló Independiente csapata a minap régi-új edzőt nevezte ki a kispadra…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az Independiente együttese néhány héttel ezelőtt menesztette Eduardo Domínguezt, miután az év elején nagy reményekkel munkába álló fiatal trénerrel csapnivalóan rajtolt az együttes. A lapátra tett tréner utódját kedden jelentették be, aki nem más lett, mint elődje, a Rojót a 2021-es naptári esztendő során vezényelő Julio César Falcioni.

A 66 esztendős tréner összességében már a harmadik ciklusát kezdheti meg a csapat élén, mivel a tavalyi szerepvállalását megelőzően 2005 júliusa és 2006 júniusa közt is volt a klub edzője. Falcioni az 1997 óta íródó tréneri pályafutása alatt olyan argentin csapatokat irányított, mint a Vélez Sarsfield, a Boca Juniors, az Olimpo, a Banfield, a Quilmes vagy az All Boys, vagy éppen legutóbb a Colónt, ahonnan július elején menesztették a Libertadores-kupából való kiesést követően.

Falcioni az év elején éppen Domínguezt váltotta a Colón kispadján, tehát direktben helyet cseréltek egymással, és mivel a tavalyi első kiírást megnyerő Santa Fé-iek azóta sem neveztek ki főállású edzőt, nem kizárt a sikeredző visszatérése. Ebben az esetben bő fél év után visszacserélnék egymással a helyüket.

Az Independiente korábban 18 alkalommal nyerte meg az argentin bajnokságot, a 2002-es Apertura óta azonban egyszer sem diadalmaskodott. Az elmúlt években rendre legfeljebb a középmezőnyben ért célba, a tavalyi második kiírásban a kilencedik helyre férkőzött oda.

Az aktuális idényben az első 11 forduló alatt szerzett 11 ponttal csak a 23. pozíciót foglalják el a 28 csapatos mezőnyben, ám legutóbb éppen a Colónt győzték le idegenben 3-0-ra. A hét elsőségével a Libertadores-kupa legeredményesebb csapatának számító Independiente gyengélkedésének a szurkolók sem örülnek, pár hete az egyik mérkőzést nem tudták megrendezni a klubháznál történt utcai zavargások miatt.