Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztriába igazolt a magyar válogatott hátvédje – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a magyar válogatott védő felbontotta szerződését orosz csapatával és Ausztriába szerződött…

A magyar válogatott hátvéd Kecskés Ákos felbontotta szerződését az orosz Nyizsnyij Novgorod csapatával, majd 2026-ig szóló kontraktust írt alá az osztrák első osztályú LASK Linz együttesével.

A 26 éves védő annak idején fiatalon az olasz Atalanta akadémiáján szerepelt, kölcsönben volt az Újpest játékosa, valamint több lengyel csapatnál is megfordult. Kecskés 2018 és 2021 között a svájci Lugano játékosa volt, Oroszországba múlt nyáron szerződött. Eddigi állomáshelye színeiben az elmúlt idényben 19 bajnokin egyszer volt eredményes, az új kiírásban egyetlen mérkőzésen jutott szóhoz.

“Az utóbbi csapatainál rendre alapembernek számított, emellett a magyar U21-es válogatott kapitánya is volt” – tette hozzá Radovan Vujanovic a LASK sportigazgatója.

Kecskés az orosz–ukrán háborús helyzet miatt hozott és 2023. június 30-ig érvényes FIFA-szabály alapján kérte az orosz klub vezetőit, hogy függesszék fel az év végéig szóló szerződését.