Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepetéscsapat vezeti az argentin bajnokságot, kapusa pedig rekordokat döntöget

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) idei második kiírásában továbbra is a veretlen Atlético Tucumán áll az élen, amely még soha nem volt országos bajnok…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az Atlético Tucumán csapata 11 forduló után veretlenül vezeti az aktuális argentin bajnoki kiírást, úgy, hogy az utolsó hat meccsét kivétel nélkül megnyerte, és még csak gólt sem kapott ezen találkozón. A júniusban szerződtetett rutinos bolíviai válogatott kapus, Carlos Lampe az utolsó hét meccsén nem kapott gólt, mivel amikor a csapat utoljára találatot szenvedett el, akkor nem ő védett. A 35 esztendős kapus hálója 688 perce érintetetlen a bajnokságban, mellyel megdöntötte Francisco Ruiz 1978-as 405 perces bajnoki rekordját, valamint az egykori klubrekordot is, amely Roberto Ponce nevéhez fűződött 647 perccel.

„Úgy gondolom, hogy érdekes szilárdságra tettünk szert, masszív csapat vagyunk, és ezen a 11 találkozón alaposan megmutattuk magunkat. Mindez természetesen az egész csapat érdeme, minden játékos maximálisan kiveszi a részét a sikerből. Az összes mezőnyjátékos remekül védekezik, ami az én dolgomat is megkönnyíti. Amikor megérkeztem a csapathoz, a bennmaradás volt a célunk, mert egyetlen vereségre voltunk az átlagpontok alapján a kieséstől. Továbbra is az a legfontosabb, hogy ettől távol legyünk, de most már, hogy ilyen magasra értünk, kezdjük elhinni, hogy többre lehetünk képesek. Csodálatos lenne bejutni a Copa Sudamericanába, amitől már nem vagyunk messze. Ha ezen az úton haladunk, akár a bajnoki cím sem lenne lehetetlen, de sok van még hátra a szezonból, nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni” – jegyezte meg a kapus a TyC Sports hétfő esti adásában.

“Már az első meccsen meglepett, hogy teljesen megtelt a stadion. Az emberek az első perctől az utolsóig ujjongtak. A helyiek megőrülnek a csapatért és a labdarúgásért. Biztos vagyok benne, hogy ez is pozitívan hat a csapatra és most, hogy jó eredményeket érünk el, csak még nagyobb támogatást kapunk, amit igyekszünk meghálálni” – tette hozzá.

Az Atlético Tucumán 11 forduló után hét győzelem és négy döntetlen jóvoltából vezeti a bajnoki tabellát. Az aktuális kiírást két döntetlennel kezdték a Lanús és a River ellen, majd legyőzték a Lanúst és újabb két döntetlen következett, vagyis öt kör után 1-4-0-s mutatóval álltak. Azóta viszont sorozatban hat – kapott gól nélküli – győzelmet arattak. A legyőzöttek közt a Vélez (1-0), a Gimnasia (2-0), az Aldosivi (1-0), a Sarmiento (1-0), az Independiente (1-0) és a Newell’s (2-0) található. Ezáltal a második Gimnasia előtt négy, a harmadik Argetinos előtt öt, a negyedik Racing előtt hat ponttal vezetik a tabellát.

A korábban az Independientét irányító Lucas Pusinerit áprilisban nevezték ki a csapat kispadjára, aki szép lassan állandóságot és nyugalmat tudott biztosítani az Atlético számára. Az edző szerint a neheze még csak ezután következik:

“Az igazán nagy kihívás az lesz, hogy megpróbáljuk fenntartani, amit elértünk. Remek sorozatban vagyunk, szeretnénk, ha minél tovább folytatódna, de még mindig nagyon sok van hátra a bajnokságból. Hihetetlen hosszú sorozat, hullámvölgyekkel, erős ellenfelekkel. Türelmesnek kell lennünk és fontos, hogy végig megmaradjon az önbizalmunk” – vélekedett a 46 esztendős tréner.

“Kiváló képességű edző, aki nagyon sok önbizalmat tud adni a játékosainak. Pontosan tudja, hogy hogyan kell kezelnie a csoportot és konkrét elképzelése van a jövőről. Nagyon jól motivál, hasznos tanácsokkal látja el a csapatot, mindent megad, hogy ki tudjuk hozni magunkból a legjobb teljesítményt” – mondta el Lampe az edzőjéről.

Az Atlético Tucumán az egyesület 119 éves története alatt még soha nem nyerte meg az országos bajnokságot, a másodosztályban kétszer végzett az élen. Az elmúlt években a 2018-as Libertadores-kupa-negyeddöntős szerepléssel, illetve a 2018-2019-es hazai bajnokságban elért ötödik helyezéssel hallattak magukról.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!