Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az RB Leipzig szélsőjével erősített az Atalanta! – hivatalos

A korábbi híreknek megfelelően az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Atalanta színeiben folytatja karrierjét az RB Leipzig nigériai válogatott szélsője, Ademola Lookman. 

Az Atalanta BC bejelentette Ademola Lookman érkezését az RB Leipzigtól. A nigériai válogatott szélső Gianluca Di Marzio beszámolója szerint 9 millió euró ellenében váltott együttest, amely bónuszokkal együtt tovább növekedhet. A bergamói csapat nem hozta nyilvánosságra, Lookman hány évre szóló szerződést írt alá. 

Ademola Lookman először a 2017/2018-as szezon folyamán került az RB Leipzig kötelékébe, azonban akkor csak kölcsönbe. Jó teljesítménye miatt a klub szerette volna végleg megtartani, ám az Everton akkor nem engedte el. A lipcsei alakulat aztán 2019 nyarán sikerrel járt, de Nagelsmann nem számolt vele. Az elmúlt két idény során rendre kölcsönadta Lookmant a Leipzig, először a Fulhamhez, majd a Leicester Cityhez. 

Ademola Lookman az előző kiírás folyamán 42 tétmérkőzésen lépett pályára a Leicester City színeiben, ezeken 8 találatot és 5 gólpasszt jegyzett. Az RB Leipzig szerelését egyébként összesen 24 találkozón húzhatta fel magára, 5 gólig jutott.