Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két sztárjátékost igazol a Serie A-ból a Galatasaray – sajtóhír

A korábbi várakozásoknak megfelelően nagyon úgy tűnik, hogy a török bajnokság (Süper Lig) rekordbajnoka két neves játékos leigazolásával gyarapodhat…

Fabrizio Romano nemrégiben megerősítette, hogy a Galatasaray csapata megszerzi Dries Mertenst és Lucas Torreirát, mindkettejüket már a mai este folyamán Isztambulba várják, miután megállapodtak a szerződtetésükről.

A 35 éves belga támadó 2014 óta minden sorozatot figyelembe véve 397 mérkőzésen 148 gólt szórt a Napoli színeiben, mellyel a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosa, és a helyi ultrák nagy kedvencének számított. Mertens legjobb szezonja a 2016-2017-es évad volt, amikor 28 bajnoki találatig, összességében pedig 46 meccsen 34 gólig jutott. Ezzel szemben az előző két idényben már csak kilenc-kilenc alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, míg a legutóbbi kiírásban 11 találat került a neve mellé. Az elmúlt idény végén lejáró szerződését azonban nem hosszabbították meg, így szabadon igazolhatóként távozott.

A 26 esztendős uruguayi középpályás az Arsenaltól kölcsönben legutóbb a Fiorentinában szerepelt. Torreira három évvel ezelőtt kötött ki az “ágyúsoknál” mintegy 28.7 millió euró ellenében. Bemutatkozó idényében még 50 tétmeccsen szerepelt a londoni együttes színeiben, míg a 2019-2020-as kiírásban 39 pályára lépés jutott neki, aztán viszont teljesen kikerült a pikszisből. Ezt követően az Atlético Madridnak, majd a “violáknak” adták őt kölcsön. Utóbbi állomáshelyén 31 bajnokin ötször volt eredményes, és rendszerint a csapat legjobbjai közé tartozott, a klub azonban anyagi okokból nem véglegesítette őt, melyet követően Torreira is csalódottságának adott hangot.

Az isztambuli óriásklub egyelőre annyit erősített meg hivatalos felületén, hogy mindkét játékossal megkezdődtek a tárgyalások.