Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: könnyed és fölényes győzelemmel kezdte a szezont a PSG! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) szombati játéknapján a címvédő Paris Saint-Germain is pályára lépett, amely az egyik kiesőjelölt, a Clermont otthonában kezdte meg a szezont.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Már az első percektől kezdve egyértelművé tette a PSG együttese, hogy melyik csapat a találkozó esélyese. A párizsiak már a 9. percben előnybe kerültek, miután Neymar egy szép lövéssel bevette a kaput, 0-1! A vezetés megszerzését követően sem lassítottak a vendégek, és a 26. minutumban meg is született a 2. találat. Egy ellentámadás végén Neymar Hakimi elé tálalt, aki nem hibázta el a ziccert, 0-2! A szünet előtt nem sokkal egy szabadrúgás után is eredményes volt a Galtier-legénység, miután Marquinhos fejjel vette be a kaput, 0-3! A Clermont igazából még így is örülhetett, hogy csak 3 gólos hátrányban kellett a szünetre vonulniuk.

A második játékrészben jócskán visszaesett a mérkőzés irama, egyik csapat sem erőltette meg magát igazán. Helyzeteket továbbra is inkább a PSG alakított ki, de ezek messze nem voltak olyan minőségüek, mint az első félidei lehetőségek. Ebben a félidőben két új igazolást is beküldött Galtier Mukiele és Ekitike személyében. A véghajrában azért csak végigvittek egy akciót a vendégek, aminek a végén Neymar és Messi cicázta ki a hazaiak védelmét, és végül az argentin támadó talált a hálóba, 0-4! Nem sokkal később az argentin zseni ismét betalált! Lionel Messi Paredes beívelését vette mellre, majd háttal a kapunak átemelte a kapus feje fölött a játékszert, 0-5! A PSG így egy könnyed győzelemmel indította a szezont,  és különösebben meg sem kellett erőltetniük magukat.

Clermont – PSG 0–5 (0-3)
Helyszín:
Stade Gabriel Montpied Vezette: J. Stinat
Gólszerzők: -ill.
Neymar (9.), Hakimi (26.), Marquinhos (38.), Messi (80., 86.)
Sárga lapok:
Allevinah (38.), Gonalons (67.) ill. Vitinha (13.)
Kiállítás: -ill.-

Clermont: Diaw – Borges, Ogier, Wieteska, Seidu – Gastien, Gonalons (Baiye 85.), Rashani (Khaoui 82.), Saracevic (Magnin 73.), Allevinah (Dossou 73.) – Andric Vezetőedző: Pascal Gastien

PSG: Donnarumma – Ramos (Mukiele 67.), Marquinhos, Kimpembe – Hakimi, Vitinha (Paredes 67.), Verratti (Zaire-Emery 82.), Mendes (Bernat 78.) – Sarabia (Ekitike 78.), Messi, Neymar Vezetőedző: Christophe Galtier

A mérkőzés összefoglalója:

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lyon 2-1 Ajaccio

Szombat:
Strasbourg 1-2 Monaco
Clermont 0-5 PSG

Vasárnap:
13:00 Toulouse – Nice (Tv: Match 4)
15:00 Angers – Nantes
15:00 Lens – Brest
15:00 Lille – Auxerre
15:00 Montpellier – Troyes
17:05 Rennes – Lorient (Tv: Match 4)
20:45 Marseille – Reims (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore