Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Palermo régi-új edzője – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a City Group társaság a hónap elején megvásárolta a Palermo csapatának többségi tulajdonrészét…

 

A Palermo új tulajdonosainak megjelenése után azonban harmadosztályból a másodosztályba való feljutását elősegítő vezetőedző, Silvio Baldini és sportigazgató, Renzo Castagnini egyaránt beadta a felmondását. Vasárnap délelőtt a szicíliai klub megerősítette, hogy a klub egykori kiváló játékosa, Eugenio Corini lesz a csapat újdonsült trénere.

Az 52 éves szakember annak idején 2003 és 2007 között több mint száz élvonalbeli bajnoki mérkőzést játszott a Rosanero szerelésében, a gárda csapatkapitánya is volt. Edzői karrierje első megbízatásai közt a 2016-2017-es szezon közben hét meccsen ülhetett le a csapat kispadjára. Az elmúlt években a Brescia és a Lecce csapatainál vállalt munkát.

A City Group társaság világszerte számtalan csapat tulajdonosa. A legismertebb Manchester City mellett például az MLS-ben szereplő New York City FC, az ausztrál Melbourne City vagy éppen az uruguayi Montevideo City Torque szerepel a fennhatóságuk alatt.

A Palermo csapata története során 29 szezon töltött a Serie A-ban, a 2000-es években rendszeres szereplője volt a legmagasabb osztálynak. A szicíliai gárda háromszor az ötödik, egyszer pedig a hatodik helyen végzett az olasz bajnokságban és a nemzetközi kupákban is kipróbálhatták magukat hírhedt tulajdonosuk, a február elhunyt Maurizio Zamparini ambiciózus munkájának köszönhetően. A csapat később kiesett a másodosztályba, 2019-ben pedig visszasorolták őket a negyedik vonalba. Onnan feljutva idén tavasszal az olasz harmadosztályú rájátszás megnyeresével újra visszatértek a másodosztályba.