Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb csapattal bővült a City Group – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a City Group szervezete megerősítette, hogy a patinás olasz csapat többségi tulajdonosa lett…

A hétfő délelőtti órákban tartották meg a sajtótájékoztatót, melynek keretein belül megerősítették, hogy az olasz másodosztályba frissen visszatérő Palermo csapata csatlakozott a City Group égisze alá.

“Megtiszteltetés és boldogság számunkra, hogy itt lehetünk. Ismerjük Palermo történelmét és ennek a klubnak a jelentőségét. Számunkra ez egy fantasztikus lehetőség. A csapat lenyűgöző munkát végzett a Serie D-ből való visszakapaszkodással, amely jelenleg is tart, de tovább kell dolgozniuk. Az olasz másodosztály még nehezebb lesz, azonban a Palermo mostantól egy családba lépett be, ahol egymást fogjuk segíteni” – jegyezte meg a City Group vezérigazgatója, Ferran Soriano.

A City Group társaság világszerte számtalan csapat tulajdonosa. A legismertebb Manchester City mellett például az MLS-ben szereplő New York City FC, az ausztrál Melbourne City vagy éppen az uruguayi Montevideo City Torque szerepel a fennhatóságuk alatt.

A Palermo csapata története során 29 szezon töltött a Serie A-ban, a 2000-es években rendszeres szereplője volt a legmagasabb osztálynak. A szicíliai gárda háromszor az ötödik, egyszer pedig a hatodik helyen végzett az olasz bajnokságban és a nemzetközi kupákban is kipróbálhatták magukat hírhedt tulajdonosuk, a február elhunyt Maurizio Zamparini ambiciózus munkájának köszönhetően. A csapat később kiesett a másodosztályba, 2019-ben pedig visszasorolták őket a negyedik vonalba. Onnan feljutva idén tavasszal az olasz harmadosztályú rájátszás megnyeresével újra visszatértek a másodosztályba.