Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Kisvárda és a Puskás Akadémia is először győzött

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) új idényének hétvégi, 2. fordulójában a vasárnap délutáni-kora esti órákban újabb két mérkőzést bonyolítottak le, köztük a Kisvárda és a Puskás Akadémia személyében két nemzetközi kupacsapat is pályára lépett…

 

A hazai pályán fellépő Kisvárda egy eseménydús, szórakoztató mérkőzésen aratott 4-2-es győzelmet a hosszú időn át emberhátrányban futballozó Mezőkövesd ellen. Az esélyesebb házigazda nagy lendülettel kezdte a mérkőzést és már az első öt perc végén magához ragadta a vezetést, miután egy gyors ellenakció végén Driton Camaj egy kipattanót váltott gólra a büntetőpont magasságából. Az 1-0-s előny után némileg a Kisvárda belealudt a mérkőzésbe, de a 35. percben Schmiedl brutális módon fejberúgta Ilievskit, amelyért a kiállítás sorsára jutott. Az így megítélt szabadrúgást Camaj végezte el, kellemetlenül, a kapus előtt lepattanó lövését Tordai nem tudta hárítani, az ismétlést Bogdan Melnyk váltotta gólra. Az első félidő ráadásában a kövesdiek meg tudták lepni a vendéglátókat, egy kontratámadás végén Kállai jobbról játszott középre Vajdához, akinek jó ütemű lövése Leonin irányt változtatva jutott a hálóba, így öngóllal szépített az emberhátrányban lévő Mezőkövesd. A folytatásban rövid időn belül két újabb találattal sokkolta ellenfelét a Kisvárda. Előbb  Camaj felívelését Makowski pofozta középre Mario Ilievski elé, aki közvetlen közelről megszerezte első NB I-es találatát. Néhány perccel később az előbb gólpasszt adó Rafal Makowski a tizenhatos előteréből pókhálózta ki a hosszú felső sarkot. Ezt követően a hazaiak látványosan visszavettek, bár további gólhelyzeteik is voltak, több fiatal játékost is pályára küldtek. Így aztán a vendégek számára összejöhetett a szépítés, bő tíz perccel a vége előtt Molnár felívelését Marin Jurina kapásból továbbította az ötösről a hálóba. A tavalyi ezüstérmes így megszerezte szezonbeli első győzelmét, a kövesdiek pedig két meccsről egypontosak.

Kisvárda – Mezőkövesd-Zsóry 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Camaj (6.), Melnyk (37.), Ilievski (49.), Makowski (56.), ill. Leoni (45+3. – öngól), Jurina (79.)
Kiállítva: Schmiedl (35.), ill.

 

A Puskás Akadémia félidőnként egy-egy góllal felümúlta az Újpest csapatát 2-0-ra az erdélyi származású kiválósága vezetésével. A lila-fehérek bátran léptek fel és szorosan támadták le a felcsútiakat már a találkozó elején, de helyzetbe csak elvétve tudtak kerülni. Az első negyedóra végén a Puskás előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség, Zahedi éles szögből leadott lövése Banain ugyan átjutott, de Csongvai a gólvonalról menteni tudott. Nem sokkal később Pauljevics szerezte volna meg a vezetést az Újpest javára, azonban mielőbb a léc alá lőtt volna, ellökte magától az ellenfelét, így nem adták meg a találatot. Az első játékrész második fele nyugodtabban telt, az Újpest néhány védelmi hibával hozta helyzetbe a hazaiakat, Zahediék azonban képtelenek voltak kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. A 38. percben egy ígéretes felcsúti akció végén Baluta lekészítéséből Corbu Marius volt eredményes egy jól helyezett lövéssel, így egygólos előnnyel mehettek szünetre. A második félidőt nagy lendülettel indították a fővárosiak, és Diaby egyenlíthetett volna, de közelről bekotort gólját a videóbíró les miatt érvénytelenítette. 1-1 helyett kisvártatva 2-0-ra módosult az eredmény, miután Corbu Marius remek cseleket követően, higgadtan továbbította a játékszert az újpesti kapuba. Röviddel ezt követően Skribek egy teljesen ártalmatlan szituációban kiállíttatta magát, így tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak. Közel félórát emberelőnyben játszhatott az Újpest, azonban a mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, és nem egyszer még a hazaiak álltak közelebb egy újabb gólhoz a kontráik révén. A felcsútiak 20 éves klasszisa két remek megmozdulással döntötte el a mérkőzés végkimenetelét.

Puskás Akadémia – Újpest 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Corbu (38., 62.), ill.
Kiállítva: Skribek (64.), ill.

Az NB I 2. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek
Vasas – Paks 2-2

Szombat
Zalaegerszeg – Ferencváros – elhalasztva
Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-1

Vasárnap
Kisvárda – Mezőkövesd-Zsóry 4-2
Puskás Akadémia – Újpest 2-0
20:00 MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd (M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore