Ferencváros: “Elméletben készen álltunk…”

A Ferencváros hazai vereségével kiesett a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében az azeri Qarabag csapatával szemben…

 

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov őszintén érdekelt a magyar bajnok hazai vereségét követően:

“Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így. Hasonló volt a Slovan ellen is a helyzet, ezúttal sem jól szálltunk be a meccsbe. Szerintem ezen az estén nem szedhető külön a csapat védelemre, középpályára vagy támadószekcióra hibák szempontjából, hiszen kedd este sokszor a védelem tartotta meccsben a csapatot. Sok felesleges labdavesztést követtünk el, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amit elveszítettünk. Nekem, edzőként érzelmek nélkül kell átgondolnom a történteket. Beszéltünk a fiúkkal a mérkőzést követően, de nyugalomban ki kell elemeznünk a látottakat, hiszen további feladataink vannak. A vereség után jogos a kritika felém és a csapat felé, ez az újságírók dolga, de nekem nem az a dolgom, hogy kritizáljam a játékosokat, hanem hogy megfelelően felkészítsem őket. Nekem, vezetőedzőként is meg kell vizsgálni, hogy mi nem volt elég a Qarabag elleni párharcban. Folytatjuk tovább!”

A magyar bajnok az Európa-liga főtáblájáért az ír Shamrock Roversszel mérkőzhet meg. A párharcban az első mérkőzést augusztus 18-án, csütörtökön Budapesten rendezik.