Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: magabiztos hazai győzelmet aratott a Dunaszerdahely – videóval

Az új szezonban még veretlen FC DAC 1904 gárdája hazai mérkőzést játszott a Besztercebánya ellen a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) aktuális fordulójában…

 

A felvidéki FC DAC 1904 együttese magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott vasárnap este a Besztercebánya ellen a bajnokság ötödik fordulójában. A szerdahelyiek az első percektől fogva aktívabbak voltak, a mezőnyfölény ellenére azonban kevés valamire való lehetőséget sikerült kialakítani és a vendégek ellentámadásai is hordoztak veszélyt magukban. Az egyre inkább állandósul hazai nyomás közepette az első félidő ráadásában Szánthó Regő a tizenhatos előteréből védhetetlenül tekert egy szabadrúgást a kapuba. Így aztán a DAC mehetett 1-0-s előnnyel a szünetre. A folytatásban sem változott a játék képe és néhány perccel a becserélését követően a Dunaszerdahely szíriai légiósa, Ammar Ramadan egy higgadt cselt követően szerzett ziccergólt. Egyre nagyobb lendülettel, felszabadultabban futballozott a hazai csapat. A második etap derekánál Nicolaescu lefejelt labdáját Nikola Krstovic az ötösről vágta kapásból a hálóba. A DAC győzelméhez kétség sem férhetett, a sárga-kékek újabb győzelemmel ragadnak az éllovas Slovan Bratislavára.

A csapat magyar légiósai közül Veszelinov Dániel védte végig a találkozót, Balogh Norbert a gólszerző Szánthóhoz hasonlóan kezdőként 51 percet játszott, Hahn János az utolsó húsz percen lépett pályára csereként, Kalmár Zsolt pedig sérülésből kifolyólag hiányzott.

FC DAC 1904 – Besztercebánya 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Szánthó (45+2.), Ramadan (53.), Krstovic (66.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore