Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Núnezt kiállították, megint csak ikszre futotta a Pooltól! – videóval

Továbbra sem tud győzni az angol élvonalbeli bajnokság egyik legfőbb végső esélyese, a Liverpool: a Vörösök a második fordulóban a Crystal Palace ellen botlottak (1–1), méghozzá hazai pályán.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A Liverpool – ahogyan az várható volt – rendkívül erőteljes futballal rukkolt elő a szezon első Anfield Road-i bajnokiján. Az első fél órában számos ziccer adódott a liverpooliak előtt, ezek közül a legkomolyabb Darwin Núnez nevéhez fűződött, ám Cheick Kouyaté remekül mentette meg a lövéstől a csapatát – más kérdés, hogy a labda szerencsésen pattant a kapufára. Néhány pillanattal később már a vendégek támadtak: Eberechi Eze kiváló ütemben ugratta ki Wilfried Zahát, aki Alisson Becker kapuja felé rohamozott, majd könyörtelenül ki is használta a ziccert. Mindez a 32. percben történt, amire a Poolnak már nem volt válasza az első játékrészben.

A fordulást követően tovább rosszabbodott az egyébként jól játszó Liverpool helyzete: az 57. percben a nyári sztárigazolást, Núnezt kiállították, miután elveszítette a fejét és felült Joachim Andersen provokálásának. Jürgen Klopp legénységét az emberhátrány sem törte meg, sőt Luis Díaz révén hamar összejött az egyenlítés. Újabb gólra viszont már egyik csapattól sem futotta, pedig az egyik oldalon Zaha kapufáig jutott, míg a túloldalon Mohamed Salah próbálkozása centikkel kerülte el a Palace kapuját.

Az eddigi 2 pontjával a 12. helyen álló Liverpool a következő fordulóban a szintén nyeretlen, sőt sereghajtó Manchester United ellen javíthat, míg Patrick Vieira alakulata az Aston Villát fogadja.

Anglia, Premier League, 2. forduló
Liverpool FC – Crystal Palace FC 1–1 (0-1)
Helyszín: Anfield Road; Játékvezető: Paul Tierney
Gólszerzők: Luis Díaz (61.), ill. Zaha (32.)
Sárga lap: Luis Díaz (40.), Tsimikas (90+3.), ill. Andersen (59.), Ward (68.), Édouard (89.), Guaita (90+1.)
Kiállítva: Núnez (57.)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Phillips (Gomez 63.), Van Dijk, Robertson (Tsimikas 63.) – Elliott (Carvalho 80.), Fabinho, Milner (Henderson 63.) – Salah, Núnez, Luis Díaz. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Crystal Palace: Guaita – Clyne, Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell (Richards 79.) – Eze (Milivojevic 80.), Doucouré (Hughes 79.), Schlupp (Olise 88.), Zaha – Ayew (Édouard 63.). Vezetőedző: Patrick Vieira.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Szombat
Aston Villa 2–1 Everton
Wolverhampton 0–0 Fulham
Southampton 2–2 Leeds United
Manchester City 4–0 Bournemouth
Brighton 0–0 Newcastle United
Arsenal 4–2 Leicester City
Brentford 4–0 Manchester United

Vasárnap
Nottingham Forest 1–0 West Ham
Chelsea 2–2 Tottenham Hotspur

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore