Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökországba szerződött az orosz csapatkapitány – HIVATALOS

A Zenit Szentpétervár emblematikus figurája szerződése lejárta után külföldre igazolt és a magas célokért küzdő török csapat szolgálatába állt…

A török bajnokságban (Süper Lig) hibátlanul rajtoló Adana Demirspor gárdája bejelentette, hogy 1+1 éve szerződést kötött a szabadon igazolható korábbi orosz válogatott csapatkapitány Artem Dzyubával.

A 33 esztendős támadó 2015 és 2022 között a Zenit Szentpétervár labdarúgója volt, a klub színeiben 249 mérkőzés leforgása alatt 108 gólt szerzett. Dzyuba a legjobb szentpétervári idényében 23 találatig jutott, az utolsó szezonjában 39 meccsen 13-szor volt eredményes. Főszereplője volt a zsinórban négy bajnoki címet, valamint három orosz szuperkupát és két orosz kupát nyerő együttesnek. Azt azonban már májusban közölte, hogy az elmúlt szezon végeztével lejáró szerződését nem fogja meghosszabbítani, s hét év után búcsút intett a klubnak.

Dzyuba 2011 és 2021 között állandó szereplője volt az orosz válogatottnak. 55 pályára lépés alatt 30 találatra futotta erejéből a nemzeti csapatban, betalált a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon és a tavalyi Európa-bajnokságon is.

A török csapat színeiben együtt futballozhat például Mario Balotellivel és Gökhan Inlerrel, míg a csapat vezetőedzője Vincenzo Montella.