Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: elszenvedte első vereségét a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 6. fordulójának szombati mérkőzései közt a felvidéki FC DAC 1904 gárdája komoly rangadót vívott a Nagyszombat ellen idegenben…

 

Az első öt mérkőzését veretlenül megvívó FC DAC 1904 gárdája 3-1-es vereséget szenvedett a Nagyszombat vendégeként a szombati kora esti órákban. A vendéglátók aktívabban kezdték a találkozót és az első negyedóra végeztével meg is tudták szerezni a vezetést, amikor Daniel remek lövéssel vette be Veszelinov Dániel kapuját. Az első játékrész további szakaszában nem változott az eredmény, majd a szünet után egy szöglet utáni találat jóvoltából kétgólosra nőtt az ellenfél előnye. Nem sokkal később a csereként beállt Ion Nicolaescu ugyan közelebb tudta zárkóztatni a szerdahelyi alakulatot, de újabb két perccel később a nagyszombatiak betaláltak, visszaállítva a kétgólos különbséget. Az utolsó bő félórában hiába fogyatkoztak tíz emberre a hazaiak, ennél közelebb már nem sikerült zárkózni. A Spartak 3-1-es sikert aratott, a Dunaszerdahely három győzelem és két döntetlen után először kapitulált a szezonban és visszacsúszott a harmadik helyre.

A DAC magyar légiósai közül Veszelinov mellett Balogh Norbert ugyancsak kezdő volt és végig játszott, míg Kalmár Zsolt és Szánthó Regő egyaránt csereként jelentkezett játékra.

Nagyszombat – FC DAC 1904 3-1 (1-0)
Gólszerzők
: Daniel (16.), Mikovic (46.), Bukata (55.), ill. Nicolaescu (53.)
Kiállítva: Mikovic (58.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore