Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Pál: “Nagy értéke van a Fehérvár győzelmének”

Az Európa-konferencialiga selejtezőjében az 1. FC Köln ellen az első, idegenbeli mérkőzést megnyerő MOL Fehérvár csütörtökön sorsdöntő meccset játszhat a német csapat ellen…

A MOL Fehérvár hivatalos honlapja a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitánnyal, Dárdai Pállal beszélgetett a csapatról:

“Nagyon nagy értéke van ennek a győzelemnek. Nagy szerepe volt a vezetőedzőnek és a szakmai stábnak abban, hogy ilyen terhelés közepette ilyen jól játszottak és így küzdöttek a srácok. A meccs előtt olyan eredményben bíztam, ami után van esély a hazai visszavágón a csodára, de a csoda már előbb, Kölnben megtörtént. Hazai labdabirtoklási fölény ide vagy oda, a kölniek a két nagy helyzetükből értékesítettek egyet, a Vidi két gólja viszont szép kombinációk után, gyönyörűen kidolgozott támadásokból született, tehát a 100%-os helyzetek számában sincs semmi okunk panaszkodni. Láthattuk, hogy a német játékosok erejük teljében vannak, a második félidőben 10 emberrel is dominálni tudták a játékot, hozzá vannak szokva ehhez az iramhoz. A mieinket feldobta a remek atmoszféra, előnyben vagyunk, nagyon szurkolok, hogy ezt hazai pályán sikerüljön megtartani. Úgy gondolom, minimum egy, de lehet hogy több gólra is szüksége lesz a Vidinek a visszavágón, mert 90 percen keresztül nagyon nehéz lesz tartani a kölnieket. Nagyon jó napot kell kifogni, kell egy jó kapusteljesítmény, ne legyen sérülés, ne legyen piros lap és meglegyenek a jó kombinációk a játékban. Nagyon nehéz mérkőzés lesz a visszavágó is, remélem, tele lesz a stadion és a szurkolók végig buzdítják majd a csapatot. Természetesen én is a helyszínen szurkolok majd a Vidinek!”

Dárdai természetesen a fehérvári csapatban szereplő fiáról, Dárdai Palkóról is említést tett, aki nagyszerű gólt szerzett az első mérkőzésen:

“Palkónak az utánpótlásban és a felnőtt csapatnál is voltam edzője, így sok a csütörtökihez hasonló gólt láttam már tőle. Jó ritmusban mozdult be, szép passzt kapott, ilyenkor rendkívül gyorsan kell döntést hozni, hogy az alsót vagy a rövid felsőt célozza meg, jó döntést hozott, a lövés pedig védhetetlen volt. Egy ilyen gól és győzelem ennyi néző előtt életre szóló emlék, ezt már nem veheti el senki. Történelmi tett, amit a Vidi csütörtök este elért Kölnben.”

A Köln elleni visszavágót csütörtök este 19 órától rendezik a MOL Aréna Sóstóban.