Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: gyalázatosan rossz meccsen kapott ki, de továbbjutott a Ferencváros

Egy rendkívül sima, 4-0-ás odavágó után készült a továbbjutás bebiztosítására a Ferencváros, amely ezúttal Írországban léphetett pályára a Shamrock Rovers vendégeként.

Az odavágón tapasztalt eget rengető ferencvárosi mezőnyfölény után egyesek azt mondták, hogy a Shamrock nem tudott mit kezdeni a nagy hőséggel – hűvösebb időben sokkal jobban teljesítenek majd. Nos, Dublinban valóban több életjelet mutattak magukból. Meg kell hagyni, próbálkoztak: sokat volt náluk a labda, olykor még szerényebb letámadásokat is láthattunk tőlük és volt még lövésük is. Képességeikhez mérten abszolút partnerei tudtak lenni mezőnyben a Ferencvárosnak. Ezzel szemben az arany színű mezben játszó magyar csapat mondhatni nem törte össze magát az első játékrészben. Akarás nélkül, gyenge iramban, sok hibával játszottak, büntetés volt nézni amit csináltak. Kiküldték a mezt a pályára, de ez még a Shamrock ellen is kevés.

A szünet előtt minden esetre Ryan Mmaee beköszönt egy veszélyes lehetőséggel, aminél Mannus bravúrja kellett, hogy elmaradjon a gól. Ez volt lényegében az első félidő egyetlen értékelhető mozzanata. Egyetlen reményünk az volt, hogy Csercseszov lekiabálja a játékosai fejét, akik ennek hatására megpróbálnak majd csinálni valamit a folytatásban. Vagy legalább becserél valakit, akinek van kedve játszani.

Sajnos még az orosz tréner sem tudta felrázni a fiúkat. A második félidő elején viszont láthattunk néhány helyzetet (mindkét oldalon), ami jót tett. De nem feledtette azt a mérhetetlen szenvedést, amit a mérkőzés többi része jelentett. Lényegében a nézőknél csak a játékosok várták jobban a megváltást jelentő hármas sípszót, ami a mérkőzés végét jelentette. A hajrában aztán váratlanul megélénkült olykor a játék, valamint az is feltűnést keltett, hogy csereként lehetőséget kapott az FTC 17 éves játékosa, ifjabb Lisztes Krisztián.

Az utolsó percekre viszont sikerült feltennie a pontot a vendég csapatnak az egész estés teljesítményére. A 87. percben ugyanis előbb Bogdánnak kellett bravúrt bemutatnia, két perccel később viszont már egy szöglet után ő is kevés volt. Lyons révén a Shamrock belőtte a győztes gólt, amivel az írek hatalmas bravúrral történelmi sikert értek el. Nagyot küzdöttek és igazából teljesen megérdemelten tudtak nyerni. A Ferencváros viszont mérhetetlen szégyent könyvelhetett el ezen az estén. Nem azért, mert kikaptak egy nagyságrendekkel gyengébb csapattól – hanem mert ilyen gyalázatos játékkal és hozzáállással tették mindezt.

A továbbjutás ettől még megvan, de ez most nem egy nemzetközi szintű produkció volt a részükről. Az El-ben ez nagyon kevés lesz.

Shamrock Rovers – Ferencváros 1-0 (0-0) 
Helyszín: Tallaght Stadion (Dublin), Vezette: Letexier (FRA)
Gólszerzők: Lyons (89.)
Sárga lap: Auzqui, Esiti, ill. Emakhu, Towell
Piros lap: –

Shamrock Rovers: Mannus – Kavanagh (Watts), Grace, Hoare, Gannon, Finn (Lyons) – Ferizaj (Byrne), Towell (Tetteh), O’Neill – Farrugia, Emakhu (Greene). Edző: Bradley.

Ferencváros: Bogdán- Civic, Kovacevic, Knoester, Wingo – Laidouni, Esiti (Vécsei) – Adama Traore (Lisztes), Tokmac (Mercier), Auzqui (Marquinhos) – Ryan Mmaee (Boli). Edző: Csercseszov.

A párharcot a Ferencváros nyerte 4-1 arányban és továbbjutott az Európa-liga csoportkörébe. A Shamrock Rovers a Konferencia Ligában folytathatja a küzdelmeket.