Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Brightontól igazolt támadót az Everton! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Everton együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Brightontól Neal Maupayt.

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, az Everton együttese megszerezte a Brighton francia támadóját, Neal Maupayt. A 26 éves csatárt hosszú hetek óta összeboronálták a liverpooli gárdával, ahol Maupay végül 3+1 éves szerződést írt alá. A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a támadó mekkora összegért váltott klubot. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta az új szerzemény:

Az Everton egy nagy klub, amely komoly történelemmel rendelkezik, így nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen csapat tagjának mondhatom magam. Nem volt könnyű elhagyni a Brightont, de új kihívásra vágytam, így ezt éreztem jó döntésnek. Alig várom, hogy pályára léphessek, mindent meg fogok tenni a csapat sikeréért.

Maupay összesen 3 szezont töltött el a Brightonnál, amelynek színeiben 109 mérkőzésen 27 gólig és 8 gólpasszig jutott. Ezzel ő lett az Everton 6. nyári szerzeménye James Tarkowski, Rúben Vinagre, Dwight McNeil, Conor Coady és Amadou Onana után.