Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Leao remekelt, a Milan simán verte a Bolognát! – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 3. fordulójában az AC Milan hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Bologna ellen. A találkozón Rafael Leao betalált, valamint előkészítést is jegyzett.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Ugyan a múlt héten az Atalanta vendégeként botló milánóiak kevesebbet birtokolták a labdát, mint a Bologna, mégis sokkal veszélyesebben futballoztak az első játékrészben – mindezt tökéletesen mutatja, hogy a vendégeknek kaput eltaláló lövésük sem volt, szemben a 4 célba ért kísérlettel a hazaiak részéről. A 21. percben ennek megfelelően össze is jött a vezetés, méghozzá Leaónak köszönhetően, aki egy nagyszerű kontra végén volt eredményes az ifjú Charles De Ketelaere passzából. A szünetre maradt egy 1–0.

A fordulást követően sem sokat változott a játék képe, rendre a Milan próbálkozott sikerrel. A második játékrész az elsőhöz hasonlóan egy korai góllal indult: a Rossoneri centere, Olivier Giroud vette be Lukasz Skorupski kapuját. A kétgólos hátrány még inkább össze törte Sinisa Mihajlovic gárdáját, onnan már nem volt visszaút a számukra, így simán vereséget szenvedtek a San Siróban.

A Bologna három forduló után csupán 1 pontot gyűjtött, így közel került a kiesőzónához a Serie A tabelláján, míg a Milan immáron listavezető.

Olaszország, Serie A, 3. forduló
AC Milan – Bologna FC 2–0 (1-0)
Helyszín: San Siro; Játékvezető: Gianluca Manganiello
Gólszerzők: Leao (21.), Giroud (58.)
Sárga lap: Calabria (66.), Adli (86.), ill. Schouten (56.)

Milan: Maignan – Calabria, Kalulu, Tomori (Gabbia 83.), Hernández (Ballo-Touré 75.) – Tonali, Bennacer (Adli 61.) – Messias (Saelemaekers 62.), De Ketelaere (Pobega 62.), Leao – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli.

Bologna: Skorupski – Soumaoro, Medel (Bonifazi 74.), Lucumi – Kasius, Vignato (Soriano 62.), Schouten (Ferguson 84.), Domínguez (Aebischer 62.), Cambiaso – Arnautovic, Barrow (Sansone 62.). Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Monza 1–2 Udinese
Lazio 3–1 Inter

Szombat
Cremonese 1–2 Torino
Juventus 1–1 Roma
Spezia 2–2 Sassuolo

Vasárnap
18:30 Salernitana – Sampdoria
18:30 Verona – Atalanta
20:45 Fiorentina – Napoli
20:45 Lecce – Empoli

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore