Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: vezetésről szenvedett hazai vereséget a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) legutóbbi fordulójában a felvidéki FC DAC 1904 gárdája a Trencsén ellen lépett pályára hazai környezetben…

 

Az FC DAC 1904 csapata az első félidei vezetés ellenére 2-1-es vereséget szenvedett a Trencsén ellen szombaton a MOL Arénában. A hazaiak valamivel aktívabban kezdték a találkozót, de csak néhány kisebb lehetőséghez jutottak eleinte. A dunaszerdahelyiek hiába próbálták ráerőltetni akaratukat az ellenfélre, a Trencsén nem hagyta magát és több ígéretes támadást vezettek. Az első félóra végéhez közeledve mégis a DAC került lépéselőnybe, miután a nagy lendülettel meginduló Ammar Ramadan remek cseleket követően lőtte ki a hosszú sarkot. A szíriai légiós ezzel már a második gólját szerezte a csapatban. Noha lettek volna további lehetőségek az előny növelésére, a szünetre maradt az 1-0. A második félidőben a vendégek voltak kezdeményezőbbek, a DAC inkább a kontrákra játszott. A játékrész derekánál azonban a Trencsén frissen beállt szerb középpályása, Filip Bainovic előbb egy védhetetlen fejessel, majd egy tökéletes átlövéssel volt eredményes. A vendégek három perc alatt megfordították a maguk javára a mérkőzés eredményét. A nagy igyekezet ellenére a hazaiak a hajrában kevés lehetőséget tudtak kialakítani, így egyetlen pontot sem sikerült megmenteni. A DAC egymást követő második vereségével az ötödik helyre süllyedt.

A szerdahelyiek magyar játékosai közül Veszelinov Dániel végig védte a találkozót, Szánthó Regő 56 percet játszott kezdőként, a helyére Kalmár Zsolt állt, míg a hajrában Hahn János és Balogh Norbert is játékra jelentkezett.

FC DAC 1904 – Trencsén 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ramadan (27.), ill. Bainovic (65., 68.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore