Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba kerül a Bayern fiatal csatára – sajtóhír

A Bayern München egykori hatalmas csatártehetség több kölcsön után végleg kikerül a bajorok kötelékéből…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói értelmében megszületett a teljes egyezség arról, hogy a Bayern München tehetséges támadója, Joshua Zirkzee 8 millió euróért és jövőbeli eladásának feléért a Bologna csapatához kerül. A kiszivárgott információk szerint a megállapodás visszavásárlási opciót is fog tartalmazni.

A még mindig csak 21 éves holland korosztályos válogatott támadó a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as kiírásában robbant be, amikor Robert Lewandowski sérülése idején Hans-Dieter Flick rendszerint bedobta őt a bajor gárda kezdőcsapatába. Zirkzee akkoriban kilenc meccsen négy gólt szerzett az élvonalban.

Később azonban nem tudta állandósítani jó teljesítményét, rendszerint sérülések, eltiltások, formahanyatlások kísérték mindennapjait. Zirkzee a 2020-2021-es évadban csupán három felnőtt Bundesliga-bajnokin, valamint a második csapat színeiben további négy harmadosztályú mérkőzésen szerepelt. Az idény második felét az olasz Parmánál, az elmúlt szezont pedig a belga élvonalbeli Anderlechtnél töltötte. Utóbbi állomáshelyen újra magára talált és 38 bajnoki mérkőzés alatt 16 találatig jutott.

Így aztán joggal bízhatnak benne a Serie A középcsapatnál, hogy Zirkzee ezen a szinten komoly segítséget jelenthet számukra, és a visszavásárlási opció azt jelzi, hogy a Bayern sem mondott le róla végérvényesen.