Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: hátrányból fordítva verte a Boca Juniors a listavezetőt – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) legutóbbi játéknapján az idei első kiírást megnyerő Boca Juniors és a mostani sorozatot vezető Atlético Tucumán találkozott egymással a La Bombonerában…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A szebb napokat is látott Boca Juniors gárdája hátrányból fordítva, 2-1-es győzelmet aratott az aktuális éllovas Atlético Tucumán felett az argentin bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján. A hazaiak hiába kezdték jól a mérkőzést és vezettek több ígéretes támadást az első percekben, a vezetést relatíve korán magához ragadta a listavezető. Az Atlético egy ellentámadás végén volt eredményes az első negyedóra után, amikor Carrera kapu elé ívelt bejátszását Augusto Lotti a kapu torkából védhetetlenül fejelte Rossi hálójába. A továbbiakban is a Boca volt a kezdményezőbb, de a hazaiak próbálkozásai nem vezettek sikerre, ellenben az Atlético többször is veszélyes kontrákkal tudott zavart kelteni a “genovaiak” hátsó alakzatában. A folytatásban sem igazán változott a játék képe, a vendéglátók fölénye meddőnek bizonyult és elkeseredettnek tűnő akciókat vezettek az egyenlítés érdekében. A legnagyobb gólszerzési lehetőséget Benedetto puskázta el, aki az ötösön belülről a felső lécre fejelt a második játékrész derekánál. Ibarra mester a 70. percben pályára küldte Romero helyett a fiatal Langonit, amely később döntő fontosságú húzásnak bizonyutl. Hét minutummal a beállását követően ugyanis Villa Cano beadásából Luca Langoni fejelte be az egyenlítést érő találatot. Tovább rohamozott a Boca és a találkozó hajrában egy szöglet utáni lecsorgó labdát ismét Luca Langoni bombázott a hálóba, mellyel megnyerték a mérkőzést.

A 19 éves támadó korábban sosem volt eredményes a felnőttek közt, a mostani mindössze a hetedik fellépése volt az argentin első osztályban, két góljával pedig főszerepet vállalt a bravúros fordításból. A hetedik helyezett Boca ezzel hat pontra csökkentette hátrányát az éllovas mögött, egyúttal a továbbiakra lélektanilag is lökést adhat egy ilyen fordításos győzelem.

Boca Juniors – Atlético Tucumán 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Langoni (77., 87.), ill. Lotti (17.)

 

Tizenegy fordulóval a bajnokság vége előtt a szezonbeli második vereségét elszenvedő Atlético Tucumán a második Gimnasia La Plata előtt két, a harmadik-negyedik helyen álló Huracán és Godoy Cruz előtt négy-négy ponttal vezet. Az ötödik helyet az Argentinos Juniors, a hatodikat a hétvégén pontot vesztő River Plate foglalja el azonos pontszámban a Bocával. A fővárosi óriások közül a Racing Club egy, a San Lorenzo két ponttal követi utóbbi kettőt. Ellenben a nevesebb csapatok közül többen is csak a táblázat második felében foglalnak helyet, például a minap egymással döntetlenező Vélez Sarsfield és Independiente csak a mezőny legvégén kullog.