Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: idegenben nyert kiütéssel a tavalyi döntős – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a Libertadores-kupa idei kiírásában a második elődöntő-párharc odavágóját egy argentin és egy brazil csapat között…

(Photo by Marcos Brindicci/Getty Images)

Az előzetesen is esélyesebbnek tartott Flamengo a vártnál jóval simábban érvényesítette a papírformát és aratott 4-0-s sikert a Vélez Sarsfield otthonában. Eleinte a hazaiak még bátran futballoztak és több próbálkozást is megeresztettek, azonban az első félóra végeztével Leo Pereira kapu elé tett ívelését Pedro pofozta közelről tovább a hálóba. Közvetlenül a szünet előtt egy újabb mintaszerű riói akció ért célba, amikor Barbosa elegáns középre adását Everton Ribeiro perdítette a hosszú sarokba. A Flamengo kétgólos előnyre tett szert már az első játékrész alatt és rendkívül magabiztosan futballozott a továbbiakban is. A vendéglátók hiába próbálkoztak becsülettel a második félidőben, a folytatásban negyedóra elteltével a brazil gárda szerzett újabb gólt, amikor Pedro elegánsan emelte át a kimozduló Hoyos kapust. A harmadik gól végképp padlóra küldte a Vélezt, amely innentől kezdve még inkább csak lézengett a pályán, így a hajrában a brazilok Pedro révén könnyedén szerezhették meg a negyedik találatot. A 25 éves támadó egymaga egy mesterhármással eldöntötte a mérkőzés és alighanem a továbbjutás sorsát is.

A Vélez az 1994-es Libertadores-kupa-győzelme évfordulójának napján képtelen volt meglepetést okozni, de egyáltalán egy súlycsoportban lenni esélyesebb ellenfelével. A jövő heti visszavágó ezt követően inkább csak formalitásnak ígérkezik.

Libertadores-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Vélez Sarsfield – Flamengo 0-4 (0-2)
Gólszerzők:ill. Pedro (32., 61., 83.), Everton Ribeiro (45+1.)

 

Libertadores-kupa, az elődöntő eddigi eredményei és további programja:

Első mérkőzések:
Athletico Paranaense (brazil) – Palmeiras (brazil) 1-0
Vélez Sarsfield (argentin) – Flamengo (brazil) 0-4

Visszavágók:
Palmeiras (brazil) – Athletico Paranaense (brazil) 09.07., 02:30
Flamengo (brazil) – Vélez Sarsfield (argentin) 09.08., 02:30

A Libertadores-kupa fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

 

 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!