Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag nem tud leállni, a Philadelphia bejutott a rájátszásba – videóval

A csütörtök hajnali órákban ismét pályára lépett a bombaformában lévő magyar légiósával soraiban a Philadelphia Union csapata az MLS-ben…

A hazai környezetben továbbra is veretlen Philadelphia Union esélyeshez méltóan 4-1-es sikert aratott az Atlanta United felett. A Philly semmit nem bízott a véletlenre és az első negyedóra végén Julián Carranza átlövésével került lépéselőnybe, azonban pár perccel később a vendégek az első valamire való helyzetükből ki tudtak egyenlíteni. A vendéglátók továbbra is kezdeményezőbbek voltak, több óriási lehetőség adódott a vezetés újbóli megszerzésére, végül az első félidő ráadásának perceiben Mikael Uhre közeli megpattanó lövése kötött ki az atlantai hálóban. A szünet után is folytatódott az Union fölénye és a játékrész derekánál a csapat megállíthatatlan magyar légiósa, Gazdag Dániel volt eredményes, miután közelről a hálóba kotort egy lecsorgó labdát. A magyar középpályás az egymást követő harmadik meccsén talált be, miután legutóbb mesterhármast hintett. Ezzel pedig még nem volt vége, a találkozó 4-1-es végeredményét a hosszabbítás perceiben a 21 éves hátvéd, Nathan Harriel pofozta be karrierje első MLS-gólját. Az egy szezon alatt szerzett gólok tekintetében gólrekordot döntő Philadelphia így a hátralévő eredményektől függetlenül matematikailag is biztosította helyét a rájátszásban.

Gazdag 29 pályára lépésről 17 találattal bír nyolc assziszt mellett, így jelenleg az egész mezőnyből csak ketten szereztek több gólt nála.

Philadelphia Union – Atlanta United 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Carranza (18.), Uhre (45+3.), Gazdag (67.), Harriel (90+5.), ill. Gutman (24.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore