Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci válogatott védőt igazolt a Manchester City – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Borussia Dortmundból igazoltak le egy újabb belső védőt. 

 (Photo by Boris Streubel/Getty Images)

A Manchester City megerősítette, hogy leigazolta a Borussia Dortmund védőjét, Manuel Akanjit. Az angol klub közleménye szerint a svájci válogatott játékos öt éves szerződést írt alá velük, melynek értelmében 2027-ig kötelezte el magát új csapata mellett. Arról nem adtak hivatalos tájékoztatást, hogy mennyit fizettek érte, de a Transfermarkt információi szerint 17,5 millió euróért váltott klubot.

A Citynek így már összesen öt belső védő is rendelkezésre áll, Ruben Dias, John Stones, Aymeric Laporte és Nathan Aké személyében, bár utóbbi kettő jelenleg sérüléssel küszködik, Laporte pedig eddig egyetlen mérkőzésen sem szerepelhetett eddig a szezonban.

Akanji 2018-ban csatlakozott a Dortmundhoz a Baselből, és nagyon hamar alapemberré vált a német csapatban, ám Niklas Süle és Nico Schlotterbeck érkezésével létszámfeletti játékos lett. A svájci védő a jelenleg futó szezonban már nem lépett pályára a Dortmundban, de az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 36 mérkőzésen kapott lehetőséget.