Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: három nyeretlen meccs után újra győzött a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) hétvégi fordulójában az FC DAC 1904 a javítás reményében lépett pályára hazai környezetben a Nagymihály ellen…

 

Az elmúlt három mérkőzését nyeretlenül megvívó FC DAC 1904 csapata egy hajrábeli találattal 1-0-ra felülmúlta a Nagymihály legénységét a szombat esti órákban. A dunaszerdahelyi gárda az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszott, a kisebb lehetőségek rendre kihasználatlanul maradtak. A második játékrész során sikerült fokozni a nyomást, de sokáig úgy tűnt, hogy képtelen lesz gólt szerezni a csapat. Egyszercsak az utolsó tíz percen belül egy hosszú támadás végén a hétközi Slovan elleni rangadón is eredményes Nikola Krstovic brusztolta be a játékszert a hálóba, miután éles szögből vette be a Nagymihály ketrecét. Ez a kósza találatát elég volt a hosszú ideje nem látott három ponthoz, mellyel a szerdahelyiek felkapaszkodtak a negyedik helyen a dobogósok mögé.

A DAC magyar légiósai közül Szánthó Regő végig a pályán volt, a csapatkapitány Kalmár Zsolt kezdőként 57 percet játszott, míg Veszelinov Dániel ismét cserekapus volt.

FC DAC 1904 – Nagymihály 1-0 (0-0)
Gólszerző: Krstovic (83.), ill.

 

„Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolóknak, hogy támogatták a fiúkat annak ellenére is, hogy a mai teljesítmény nem volt átlagon felüli. Nagyon lényeges, hogy a csapat megtanulja megnyerni az ilyen mérkőzéseket. Korábban gond volt az ilyen meccsek megnyerésével. Ez is egy folyamat, amin át kell esnünk. Meg kell tanulnunk, hogy van olyan találkozó, amelyen dominálunk, és van, amikor keményen kell harcolni, küzdeni azért az egy gólért. Nagyon lényeges szerepe van ilyenkor a cserejátékosoknak is. Ez most is megmutatkozott. A vendégek nagyon jól felkészültek ránk, jól játszottak. Ha megengednek nekem egy személyes megjegyzést: édesapám ma ünnepli a 75. születésnapját, és hosszú idő után itt volt a stadionban, én pedig örülök, hogy ilyen ajándékkal tudtunk kedveskedni neki. Így még értékesebb számomra ez a győzelem. Harcoltunk, küzdöttünk, s végül sikerült összehoznunk azt az egy gólt. Ez a mai teljesítményünkért járó jutalom” – értékel Adrián Gula vezetőedző a lefújás után.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore