Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: „Győzelmet érdemeltünk volna” – Arteta

Bár a Premier League tabellájának első helyét továbbra is az Arsenal birtokolja, a londoniak immár nem hibátlanok, lévén tegnap kora este vereséget szenvedtek a Manchester United vendégeként. Érthetően Mikel Arteta mégsem hordta le csapatát a média előtt.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A lehető legpontosabb kifejezés a Manchester United és az Arsenal tegnapi rangadójára a háromesélyes kifejezés. És valóban: hiába nyertek két góllal a „Vörös Ördögök, a játék összképét tekintve egy döntetlen igazságos lett volna, illetve akár a vendégek is győzedelmeskedhettek volna.

Azonban a MU hatékonyan kontrázott, és egy-két egyéni remek produkció megpecsételte az Arsenal sorsát és veretlenségét. Pedig a találkozó elején még örülhettek (volna) az „Ágyúsok” drukkerei, lévén Gabriel Martinelli vezetést szerzett. Csakhogy a brazil gólja előtt Martin Odegaard szabálytalankodott, így a VAR segítségével Tierney játékvezető érvénytelenítette az Arsenal találatát.

A lefújást követően így nyilatkozott Mikel Arteta a vereségről:

„Eltartott egy darabig, amíg belejöttünk a játékba, és akkor főleg az Arsenal volt az, amely dominált, és hozta a helyzeteket. Bátran játszottunk, két-három gólt is szerezhettünk volna. Csalódott vagyok, mert a játékunk alapján ezek a srácok győzelmet érdemeltek volna. A játékvezető azt mondta, hogy tényleg határon született a döntése, csak következetességet kérünk.”

– utalt arra a spanyol mester, hogy a sporttárs nem feltétlenül hozott mindig olyan ítéletet, amely megfelelt volna az észak-londoni igényeknek.

A Premier League 6. fordulójának eredményei:

Szombat:
Everton 0-0 Liverpool
Brentford 5-2 Leeds United
Chelsea 2-1 West Ham United
Newcastle United 0-0 Crystal Palace
Nottingham Forest 2-3 Bournemouth
Tottenham 2-1 Fulham
Wolverhampton 1-0 Southampton
Aston Villa 1-1 Manchester City

Vasárnap:
Brighton 5-2 Leicester City
Manchester United 3-1 Arsenal

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore