Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Bayern idegenben verte az Intert, Lewandowski hármat vágott a Plzen ellen! – videóval

A C-csoport mindkét mérkőzésén az esélyesebb csapat gyűjtötte be a három pontot a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában: a Bayern München az Intert múlta felül (0–2), míg a Barcelona hazai pályán tömte ki a Viktoria Plzent (5–1). A katalánok színeiben Robert Lewandowski mesterhármassal debütált a legrangosabb európai kupasorozatban.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A szezonnak nagy reményekkel nekivágó gránátvörös-kékek számára a lehető legjobban indult a Plzen elleni összecsapás, hiszen a nyári igazolás, Franck Kessié révén már a 13. percben előnyhöz jutottak – a középpályás fejjel volt eredményes közelről, az előkészítést szintén egy friss szerzemény, Jules Koundé jegyezte. A találkozó egyik legemlékezetesebb mozzanata az volt, amikor az első fél óra végéhez közeledve a vendégek támadója, Jhon Mosquera arcon könyökölte védőjét, Andreas Christensent, aki cserébe felrúgta őt. A játékvezető eredetileg büntetőt ítélt volna a cseheknek, míg a dán középhátvédet piros lappal akarta jutalmazni, ám a videóbíró közbeavatkozott: sárga lap Mosquerának, valamint szabadrúgás járt kifelé. Innentől kezdve a hazaiak igyekeztek minél előbb lezárta a három pont sorsát: világklasszis csatáruk, Lewandowski mindent meg is tett ennek érdekében, ugyanis a bajnoki formáját a BL-re áthozva még a szünet előtt duplázott, ugyanakkor a két találat között Jan Sykora szépített, így a szünetben 3–1-es eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a felek.

A fordulást követően Xavi Hernández gárdája tovább uralta a találkozót, aminek az lett a következménye, hogy a csereként beálló Ferrán Torres előbb gólpasszt adott, amiből Lewandowski a harmadik gólját is megszerezte, majd a spanyol csatár maga is betalált Ousmane Dembélé szenzációs labdáját kapásból a hálóba vágva. A Barca a sikeres kezdésének és a jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a csoportját.

Bajnokok Ligája, C-csoport, 1. forduló
FC Barcelona – FC Viktoria Plzen 5–1 (3-1)
Helyszín: Camp Nou; Játékvezető: Lawrence Visser
Gólszerzők: Kessié (13.), Lewandowski (34., 45+3., 67.), Ferrán Torres (71.), ill. Sykora (44.)
Sárga lap: Pernica (4.), Mosquera (27.), Chory (56.), Jemelka (62.

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (Piqué 46.), Christensen, Koundé, Jordi Alba – Kessié (Torre 81.), De Jong, Pedri (Gavi 75.) – Dembélé (Depay 75.), Lewandowski, Ansu Fati (Ferrán Torres 65.). Vezetőedző: Xavi Hernández.

Plzen: Stanek – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (Holik 86.) – Kalvach, Bucha – Sykora (Pilar 79.), Vlkanova (Cermak 78.), Mosquera (Jirka 79.) – Chory (Bassey 66.). Vezetőedző: Michal Bílek.

A találkozó videós összefoglalója:

A olasz bajnokság ezüstérmesének, az Internek nem indult túl jól a BL-idény, hazai pályán ugyanis illett volna legalább egy pontot szerezniük, ehelyett a Bayern könnyedén nyerni tudott a Giuseppe Meazza Stadionban. A bajorok a 25. percben jutottak vezetéshez Leroy Sané révén, aki Joshua Kimmich hosszú labdájából a kapujából kiszaladó André Onanát kicselezte, a befejezésről pedig a védők is lemaradtak. Simone Inzaghi együttese minden tekintetben alulmaradt a müncheniekkel szemben, a Nerazzurri csupán egyetlen kaput eltaláló lövést jegyzett az első félidőben.

A második játékrészben már nagyjából egyenlő partnerei voltak egymásnak a csapatok, ám gól ezúttal is csak a vendég oldalon született: megint Sané volt a főszereplő, akinek a középre tett labdájába Danilo D’Ambrosio ért bele szerencsétlenül, ezzel megduplázva a Bayern előnyét. Julian Nagelsmann legénysége viszonylag könnyedén győzött Milánóban, így csak a gyengébb gólkülönbsége miatt nem vezeti a C jelzésű kvartett tabelláját.

Bajnokok Ligája, C-csoport, 1. forduló
FC Internazionale Milano – FC Bayern München 0–2 (0-1)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza; Játékvezető: Clément Turpin
Gólszerzők: Sané (25.), D’Ambrosio (66. – öngól)
Sárga lap: Dimarco (90.), ill. De Ligt (41.)

Inter: Onana – D’Ambrosio, Skriniar (De Vrij 72.), Bastoni (Dimarco 72.) – Dumfries (Darmian 72.), Mkhitaryan, Brozovic, Calhanoglu (Gagliardini 81.), Gosens – Lautaro Martínez, Dzeko (Correa 71.). Vezetőedző: Simone Inzaghi.

Bayern: Neuer – Pavard, De Ligt (Upamecano 75.), Hernández (Stanisic 84.), Davies – Kimmich, Sabitzer (Goretzka 61.) – Coman (Gnabry 75.), Müller, Sané (Musiala 84.) – Mané. Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

Clasamente oferite de SofaScore LiveScore