Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Nem mi vagyunk az esélyesek, de volt már ilyen korábban is…”

A magyar bajnok Ferencváros csütörtökön kezdi meg szereplését az Európa-liga 2022-2023-as kiírásának csoportkörében a török bajnokcsapat ellen…

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál hétfőn a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt a magyar csapat esélyeiről, illetve az első ellenfél, a Trabzonspor erejéről:

“Borzalmasan nehéz csoportba kerültünk. Végre egyszer harmadik kalaposak lettünk, erre megkaptuk a török bajnokot. Nem volt őszinte a mosoly az arcunkon. A Trabzonspor keretének becsült piaci értéke 164 millió euró, a miénk 41 millió – lássuk be, nagy a különbség. A török csapat fantasztikusan erős. Nem véletlenül lett bajnokok és kifejezetten erősen igazolt is a nyáron. Például Maxi Gómezt elhozta a Valenciából, Yusuf Yazicit a Lille-ből. Borzalmasan erősek, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk ki ellenük a pályára.

Nyilvánvaló, hogy egy BL-szintű csoportba kerültünk, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk meglepetést okozni. Szeretnénk tavasszal is folytatni a nemzetközi szereplésünket, ehhez viszont pontok kellenek. Ugyanakkor mikor ne gyűjtsünk pontokat, ha nem az első hazai meccsünkön? Nem mi vagyunk az esélyesek, de volt már ilyen korábban is.”

A műsorban a vezérigazgató elmondta, hogy előnyösebb lenne, ha magasabb színvonalú találkozókat játszanának itthon a nemzetközi meccsek között:

“Ezek a szintű meccsek nem feltétlen készítenek fel minket arra, ahogyan a nemzetközi porondon játszanunk kell. Fordítva persze más: előnyünkre válik a nemzetközi tapasztalat és itt a Ferencvárosnál is mindannyian azt szeretnénk, ha minél több magyar klub szerepelne az európai kupasorozatokban” – jegyezte meg.