Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: hétgólos mérkőzéssel kezdett a Villarreal, a Fiorentina nem bírt lett ellenfelével – összefoglaló

Elkezdődött az Európa-konferencialiga csoportköre is. Az előző BL-szezon nagy meglepetése, a Villarreal most az Ekl-ben szerepel, és már az első mérkőzésén ádáz és gólgazdag csatát vívott a Lech Poznan együttesével, de a végén a spanyolok örülhettek A Nice-Köln találkozót a szurkolói rendbontások miatt el kellett tolni, de végül döntetlennel fejezték be a mérkőzést, ahogy a Fiorentina is lett ellenfele ellen. 

 (Photo by Maria Jose Segovia/DeFodi Images via Getty Images)

Villarreal – Lech Poznan 4-3 (3-1)
Gólszerzők: Chukwueze (32.), Baena (36. 40.), Coquelin (89.) ill. Skoras (2.), Ishak (47. 62.)

Igen gólgazdag mérkőzést játszott a Villarreal és a Lech Poznan együttese. Már a 2. percben vezetést szereztek a lengyelek Skoras révén, de a spanyolok még az első félidőben megfordították az eredményt, ráadásul három gólt lőttek: először a 32. percben Chukwueze egyenlített, majd a 40. percre Baena duplázott. A második félidőre visszajött a Lech Poznan. A 47. percben már szépítettek is Ishak büntetőjével, majd a svéd csatár a 62. percben duplázott és egyenlített. Nagyon szoros volt a vége, de a 89. percben Coquelin lezárta a mérkőzést, és így végül előnnyel várják a spanyolok a visszavágót.

Nice – Köln 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Delort (62. – büntetőből) ill. Tigges (19.)

A szurkolói rendbontások és az ebből következő balesetek miatt később kezdődött a mérkőzés. A vezetést végül a Köln szerezte meg a 19. percben, Tigges révén, és végig fölényben is játszottak a németek az első félidőben. A második játékrészre megfordult a helyzet, és már a Nice dominált A 62. percben kaptak egy büntetőt, amit Delort értékesített, és ez az eredmény megmaradt a lefújásra is.

Fiorentina – RFS 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Barak (56.) ill. Ilic (74.)

Nagy fölényben játszott a Fiorentina a lett RFS csapata ellen, de ezt a fölényt nem tudta gólra váltani csak az 56. percben, amikor az olaszok megszerezték a vezetést Barak révén. Sokáig úgy tűnt, hogy megtartják az előnyüket, ám a 74. percben egyenlítettek a lettek, erre pedig nem tudott már válaszolni a Fiorentina.

Anderlecht – Silkeborg 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Fabio Silva (81.) ill. –

Egész mérkőzésen sokkal jobban játszott az Anderlecht, de hiába a fölény és a sok helyzet, sokáig nem született gól a Silkeborg ellen. Végül a hajrában, a 81. percében, amikor Fabio Silva a bal alsó sarokba lőtt.

Austria Wien – H. Beer Sheva 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Az első félidőben még kiegyenlített volt a mérkőzés, kevés helyzettel, de nem lőtt gólt egyik csapat sem. A második félidőben az Austria Wien már hatalmas fölényben játszott, de nem tudta feltörni a H. Beer Sheva védelmét, és végül gól sem esett a mérkőzésen.

FC Ballkani – CFR Cluj 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Thaci (65.) ill. Yuri (90+1.)

A CFR Cluj csapata végig jobban játszott valamivel, mint koszovói FC Ballkaninak csak momentumai voltak. Ez a momentum volt a 65. percben szerzett vezető találat, amit Thaci lőtt, viszont a végén már nem örülhettek, mert a 91. percben kiegyenlített a román csapat Yuri Matias találatával.

Hearts – Basaksehir 0-4 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Kaldirim (26.), Ndayishimiye (67.), Kingsley (75. – öngól), Özcan (82.)

A Basaksehir hatalmas fölényben játszott végig a mérkőzésen, a Hearts mindössze egyszer találta el a kaput a találkozó alatt. Az első gól azonban nehezen jutott az első gólig, ami végül a 26. percben érkezett Kaldirim révén, majd beindult a gólgyártás. A 67. percben Ndayishimiye talált be, majd Kingsley öngóljával növelték az előnyüket. Végül Özcan zárta le a mérkőzést a 82. percben.

Slovacko – Partizan 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Kalabiska (5. 19.), Kozák (83.) ill. Diabate (47. 53.), Gomes (62.)
Kiállítás: – ill. Belic (22.)

Már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Slovacko, ráadásul Kalabiska duplájával. A 22. percben emberhátrányba is került a Partizan, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy megfordítsák az eredményt. A második félidő elején Diabate duplázott, majd a 62.percben Gomes szerzett vezetést a vendégeknek. A 83. percben viszont Kozák révén egyenlített a Slovacko, így a Partizan nem előnnyel várják a visszavágót.