Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: szurkolói rendbontás a Nice-Köln meccs előtt, egy drukker le is esett a lelátóról – VIDEÓ

Nézőtéri rendbontás miatt csaknem egy órával később kezdődött Nizzában a Nice–1. FC Köln labdarúgó Európa-konferencialiga csoportmérkőzés. Egy szurkoló a lelátóról is leesett. 

(Photo by A9999/picture alliance via Getty Images)

A hírek szerint a Köln drukkerei a mérkőzés előtt rátámadtak a nizzai szurkolókra, akik a saját szektorukban voltak. A drukkerek amellett, hogy egymást ütötték, székeket, asztalokat és pirotechnikai eszközöket dobáltak egyik szektorból a másikba, de a rendőrség gyorsan intézkedett. Azonban ezt követően a francia drukkerek támadták meg a német szurkolókat, de ezt a rendbontást is hamar leverték. A sérültek és a letartóztatottak pontos számát egyelőre nem közölték, de az biztos, hogy egy szurkoló leesett a lelátóról, akinek az állapotáról jelenleg nincs hír.

A Köln 15 perccel a kezdés előtt írta ki a Twitter-oldalára, hogy az európai szövetség (UEFA) biztonsági egyeztetése zajlik, ott döntöttek végül a kezdés halasztásáról. A mérkőzés végül 19.40 órakor kezdődött el.

Egy kölni hírekkel foglalkozó Twitter-oldal közölt is egy videót arról az esetről, ahogy egy szurkoló leesik, vagy inkább lelökik a lelátóról (CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!):