Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra pályára léphet az orosz válogatott

Az orosz-ukrán háború miatt minden hivatalos nemzetközi labdarúgó-versenysorozatból kizárták az orosz csapatokat, így a válogatott is jó ideje nem lépett pályára…

(Photo by TF-Images/Getty Images)

Tíz hónap szünet után az orosz válogatott hamarosan újra hivatalos nemzetközi mérkőzésen léphet pályára, mivel az orosz szövetség megerősítette, hogy a szbornaja szeptember 24-én vendégként játszik Biskekben Kirgizisztán válogatottjával felkészülési mérkőzést.

Az orosz válogatott nemzetközi porondon legutóbb 2021 novemberében szerepelt, amikor is vendégként 1–0-ra kikapott a horvát válogatottól a 2022-es világbajnokságra selejtező sorozat csoportkörének zárómérkőzésén. Pótkvalifikációs lehetőségként márciusban, a rájátszásban még kiharcolhatta volna a kijutást az idei vb-re, de az ukrajnai invázió miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség február 28-án felfüggesztette az orosz részvételt az égisze alatt zajló tornákon. Hasonló tilalmat rendelt el az Európai Labdarúgó-szövetség is.

„Meg kell mutatnunk, hogy létezünk, élünk és van válogatottunk. A jelenlegi körülmények között a kirgiz válogatottal való játék siker” – mondta Valerij Karpin szövetségi kapitány.