Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: egy brazil és egy ecuadori csapat játszhatja a döntőt – videóval

A Libertadores-kupa elődöntői után  elmúlt két éjszaka rendezték meg a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana 2022-es elődöntőinek visszavágóit, melyek után kialakult a finálé párosítása…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A 2019-es győztes Independiente del Valle két 3-0-s győzelemmel magabiztosan juott be az újabb fináléba. Az ecuadori gárda a hazai 3-0 után idegenben sem kegyelmezett a már a négy közé jutással is bravúrt elérő Melgar csapatának. Az IDV sikeréből az első mérkőzésen is eredményes Lautaro Díaz két góllal vette ki a részét. A párharc meglehetősen simán dőlt el, a perui gárda meseszerű menetelése az utolsó előtti körben véget ért.

Melgar (perui) – Independiente del Valle (ecuadori) 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. L. Díaz (28., 53.), Segovia (88.)
Továbbjutott: az Independiente del Valle 6-0-s összesítéssel

 

A két brazil csapat párharca ennél jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott. A Sao Paulo végül ledolgozta az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányát és tizenegyesekkel továbbjutott az Atlético Goianiense elleni párharcból. A hazai visszavágón az SPFC Patrick két góljával diadalmaskodott 2-0-ra. A szétlövésben a hazaiaknál csak egy, a vendégeknél viszont két rúgó is hibázott, így a Sao Paulo harcolta ki a döntőbe jutást. Az egykori háromszoros Libertadores-kupa-győztes 2012 után nyerheti meg ismét a második számú sorozatot.

Sao Paulo (brazil) – Atlético Goianiense (brazil) 2-0 (1-0) – tizenegyesekkel: 4-2
Gólszerzők: Patrick (4., 64.), ill.
Továbbjutott: a Sao Paulo 3-3 után tizenegyesekkel

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!