Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: a Flamengo kettős győzelemmel jutott a döntőbe – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra került sor a Libertadores-kupa második elődöntő-párharcának visszavágójára…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

Az első mérkőzés sima megnyerése után csak formalitásnak ígérkező visszavágót is megnyerte a Flamengo, amely hazai környezetben hátrányból fordítva 2-1-re múlta felül a Vélez Sarsfield együttesét a Libertadores-kupa elődöntőjében.

Az argentin csapat igyekezett megpróbálni lehetetlent, és megfordítani, vagy legalább szorossá tenni a párharcot, ennek megfelelően Alexander Medina csapata nagy lendülettel indította a találkozót. A Vélez több kimaradt lehetőség után az első félidő derekánál egy lendületes támadás végén megszerezte a vezetést, amikor Janson előkészítéséből a veterán Lucas Pratto volt eredményes az ötös előteréből. A továbbiakban a brazil gárda szép lassan magához vette az irányítást, nem akarták engedni, hogy szorosabb legyen a párharc, és a telt házas Maracana előtt nem is akartak kikapni. A Flamengo nem sokkal a szünet előtt Everton Ribeiro bejátszása után az első mérkőzésen triplázó Pedro felső lécről levágódó, védhetetlen fejesével egyenlítette ki 1-1-re a találkozó állását. Noha a párharc lefutottá vált, a visszavágó nem zajlott unalmasan. A második játékrész során a Vélez nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy egy szép idegenbeli sikerrel tudjon búcsúzni a sorozattól és rá tudta erőltetni akaratát a jóval esélyesebb ellenfélre. Ennek ellenére az argentinok lehetőségei rendre kimaradtak, hátul pedig kinyíltak, melyből a Flamengo kedvére kontrázhatott. Az egyik veszélyes ellentámadás végén Pedro nagyszerű megindulása után Marinho a tizenhatos vonaláról bombázott Burián ketrecébe.

A 2019-es győztes Flamengo a tavalyi döntő elvesztése után újra bejutott a fináléba, miután az egyenes kieséses szakaszra bombaformába került. Fontos jelentősége volt a kiírás közben végrehajtott erősítéseknek, nem különben az edzőváltásnak, sokkal kiegyensúlyozottabb lett a csapat, miután Paulo Sousát Dorival Júnior váltotta a kispadon.

A Libertadores-kupa történetében először fordult elő, hogy egyazon ország csapatai egymást követő három döntőt játsszanak, miután 2020 óta kizárólag brazil klubok jutottak be a sorozat fináléjába.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
Flamengo (brazil) – Vélez Sarsfield (argentin) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Pedro (42.), Marinho (68.), ill. Pratto (21.)
Továbbjutott: a Flamengo 6-1-es összesítéssel

 

Libertadores-kupa, az elődöntő eredményei:

Első mérkőzések:
Athletico Paranaense (brazil) – Palmeiras (brazil) 1-0
Vélez Sarsfield (argentin) – Flamengo (brazil) 0-4

Visszavágók:
Palmeiras (brazil) – Athletico Paranaense (brazil) 2-2
Flamengo (brazil) – Vélez Sarsfield (argentin) 2-1

A Libertadores-kupa fináléját október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban a Flamengo és az Athletico Paranaense részvételével.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!