Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

USA: a nagy riválistól ‘igazolnának’ a válogatottba! – sajtóhír

Egyre erősödő hírek szerint az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya, Gregg Berhalter a nagy rivális Mexikó orra elől honosítana futballistát. 

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A 24 esztendős szélső Mexikóban született, majd a texasi El Pasóban nőtt fel, így kettős állampolgár. Az FC Dallasnál felnövő, ám 2016 óta rendre mexikói csapatokban (Chivas, Zacatepec, Necaxa, jelenleg Club América – a szerk.) futballozó Zendejas utóbbi időben nyújtott jó teljesítménye felkeltette az amerikai szövetségi kapitány figyelmét is.

Egy egyre inkább feszültségekkel teli helyzet kezd kibontakozni, miután Zendejas már két alkalommal játszott barátságos találkozón Mexikó színeiben, ám az El Tri-nél világossá tették, addig nem számolnak a játékossal, amíg nem dönti el, mely országot választja.

Az ESPN szerint ezt a helyzetet használná ki az USA válogatottja, és már a szeptemberi felkészülési találkozóra meghívnák Zendejast, akin egyre nagyobb a nyomás, figyelembe véve, hogy közeleg a katari világbajnokság, amelyen ott szeretne lenni a játékos.

Érdekes kis történet kezd kibontakozni…