Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhalasztották az Arsenal Európa-liga-mérkőzését – HIVATALOS

A Rangers BL-mérkőzésének egy nappal való elhalasztása után egy újabb találkozó időpontjáról szóló módosítást jelentettek be a szigetországból…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Az UEFA a hétfői napon megerősítette, hogy későbbi időpontra halasztották a csütörtökön esedékes Arsenal – PSV Eindhoven mérkőzést az Európa-ligában, mivel II. Erzsébet királynő halála miatt csütörtökön nem állna rendelkezésre megfelelő biztonsági személyzet a mérkőzés időpontjában.

A királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmorali kastélyban. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 éves eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. Károly trónra lépése azt is jelenti, hogy az új király idősebb fia, Vilmos cambridge-i herceg a trónörökös.

A leghosszabb ideig uralkodó brit királynő az egyedüli, aki két külön országban is nyári olimpiát nyitott meg: előbb 1976-ban a kanadai Montrealban, majd 2012-ben Angliában, Londonban. II. Erzsébetnek számtalan sportkötődése volt, 90 éves kora felett is aktívan lovagolt, és egészen 2016-ig volt a wimbledoni tenisztorna fővédnöke volt. Az 1966-os világbajnokságon ő adt át a Jules Rimet-trófeát a győztes angol csapat kapitányának Bobby Moore-nak.