Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét a Premier League-ben fog szerepelni Loris Karius – HIVATALOS

Habár a nyáron végleg elhagyta a Liverpool csapatát Loris Karius, most mégis visszatért a Premier League-be. 

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Az angol bajnokságban szereplő Newcastle csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy egy rövid távú szerződés keretein belül leigazolta Loris Kariust. Ennek értelmében januárig kötelezte el magát a német kapus az új klubja mellett, de ezt közös megegyezéssel meghosszabíthatják a szezon végéig.

Karius nyáron távozott végleg a Liverpooltól szerződése lejártával, így ingyen igazolhatóvá vált. Egy ideje azonban már nem játszott a Poolban, mivel többször is kölcsönadták: játszott a Besiktasban és az Union Berlinben is az elmúlt években.

“Ez egy nagyon jó lehetőség számomra, hiszen egy remek projekt részese lehetek. Nem tartott sokáig, hogy meghozzam a döntést”

– idézte Kariust a Newcastle hivatalos oldala.

“A Newcastle-nek remek edzője van és igen jó futballt játszanak. Úgy éreztem, ez a megfelelő hely a számomra, és nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok az új edzőmmel és az új csapattársaimmal.”

Karius 2016-ban igazolt a Liverpoolba, ahol minden sorozatot figyelembe véve 49 mérkőzésen lépett pályára. A német hálóőrben a 2018-as Bajnokok Ligája-döntőben mutatott teljesítménye miatt csalódott Jürgen Klopp, és még abban az évben el is küldték a Besiktasba.